Valmieras Ziņas
makonis
-6°C
Vējš: 3 m/s

Kā pagatavot dzērvenes pūdercukurā

Lai arī aiz loga brīžiem redzams pavasarīgs laiks, vīrusi joprojām ir aktīvi, tāpēc nepieciešams profilaksei uzņemt kārtīgu vitamīnu devu, kā arī sagatavot vitamīnu krājumus katram gadījumam. Veikalā pieejamās dzērvenes pūdercukurā ir gardas, tomēr šo vitamīniem bagāto gardumu varam pagatavot arī paši. Kā to izdarīt – iesaka ārstniecības augu audzētāja, ZS “Silkalni” saimniece Zeltīte Kaviere.

Traukā ieber dzērvenes. Tās samaisa ar ļoti, loti nelielu daudzumu ķīsēļa (uz puslitru ogu vajadzēs apmēram 2 ē/k. ķīsēli). Pūdercukuru ber traukā ar augstām malām, kādā katliņā vai kastrolītī. Ķīsēļainās dzērvenes mazām porcijām ber pūdercukurā, kratot un sitot katliņu pret delnu, piedauza pūdercukuru pie ogām. Kad liekas, ka nu ir skaista kārtiņa izveidojusies, ber sietiņā, lai nobirst liekais pūdercukurs, ko ber atpakaļ kastrolītī un izmanto nākamajai porcijai. Gatavām konfektēm vajadzētu ļaut plānā kārtā izbērtām apžūt, bet var ēst arī tūlīt.

Pūdercukuram var piejaukt caur smalku sietiņu izsijātu piparmētru vai citu zālīšu pulveri, vaniļas cukuru, kanēli.

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Kas ir galvenais iemesls sastrēgumiem Valmierā?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri