Valmieras Ziņas

Jauni eksperimenti virtuvē – četras receptes ar plucinātu gaļu

Lasīšanas laiks: 5 min

Makaronu ēdieni – tie garšo ikvienam, turklāt ir ātri pagatavojami. Sildoša zupa ziemā sniedz glābiņu no aukstuma aiz loga. Veselīgi salāti var būt ne tikai piedeva, bet arī spēcinoša pamatmaltīte. Savukārt jebkurā steidzīgā dienā ēstgribu remdēs sātīga sviestmaize.

Kas visiem šiem ēdieniem ir kopīgs? Tos ir pavisam vienkārši papildināt un kombinēt ar plucinātu gaļu! To pierāda gaļas zīmola “Rakvere” ekspertu sarūpētās receptes, kas katram virtuves burvim ļaus radīt jaunas garšas variācijas un iepriecināt mājiniekus.

Gards makaronu ēdiens ar sēnēm un liellopu gaļu

 Sastāvdaļas (četrām porcijām):

  • 200 g “Rakvere” liellopa cepetis sarkanvīna marinādē;
  • 300 g “pappardelle” vai “tagliatelle” makaronu;
  • 200 g šķēlītēs sagrieztu sēņu (piem., austersēnes, šampinjoni);
  • divas kapātas ķiploka daiviņas;
  • četras ēd.k. kaperu;
  • četras ēd.k. kapātu pētersīļu;
  • 20 g parmezāna siera skaidiņu;
  • viena ēd.k. olīveļļas;
  • sāls, pipari.

Gatavošana:

Ieliec liellopa gaļu 180 grādu karstā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Ieber makaronus sāļā, vārošā ūdenī un vāri atbilstoši norādījumiem, līdz tie ir pusmīksti. Sakarsē uz pannas eļļu un apmēram piecas minūtes apcep tajā kapātus ķiplokus, kaperus un sēnes, nepārtraukti tos maisot. Pievieno sāli un piparus. Ar dakšiņu saplucini liellopa gaļu šķiedrās un pievieno sēņu maisījumam kopā ar dažām ēdamkarotēm pannā satecējušā šķidruma. Nokās gatavos makaronus un kārtīgi samaisi ar sēnēm un gaļu, apkaisi ar pētersīļiem un sāli, pipariem. Saliec uz šķīvjiem, apkaisi ar parmezāna siera skaidiņām un cel galdā!

Nedaudz pikanta tomātu-turku zirņu zupa ar cūkgaļas cepeti

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

  • 400 g “Rakvere” cūkgaļas cepeša ar grauzdētiem sīpoliem;
  • viens mizots un gabaliņos sagriezts saldais kartupelis;
  • 20 uz pusēm pārgriezti ķiršu tomāti;
  • viena ēd.k. olīveļļas;
  • 10 cm šķēlītēs sagriezta purava;
  • divas kapātas ķiploka daiviņas;
  • viena tēj.k. (kūpinātas) paprikas pulvera;
  • viena kanēļa standziņa;
  • šķipsniņa čili pārslu vai pulvera;
  • viena tēj.k. maltu koriandra sēklu;
  • viena tēj.k. maltu ķimeņu;
  • 400 g tomātu gabaliņos (konservu);
  • 800 ml dārzeņu buljona;
  • viena bundžiņa turku zirņu (konservu);
  • pasniegšanai: svaigs koriandrs, citrona šķēlītes un, ja ir vēlēšanās, pabiezs bezpiedevu jogurts.

Gatavošana:

Izvieto gaļu, sagrieztu saldo kartupeli un ķiršu tomātus uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, un cep 180 grādos aptuveni 20 minūtes. Katlā eļļā sakarsē puravu un ķiplokus, pievieno garšvielas un pāris minūtes virs uguns kārtīgi maisi. Pievieno tomātu konservus, pāris minūtes vēl karsē un tad pievieno karstu buljonu. Ļauj pavārīties 10 minūtes. Izņem kanēļa standziņu un ielej maisījumu kopā ar ceptu saldo kartupeli blenderī. Sablenderē un atlej atpakaļ katlā. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz buljona vai ūdens. Pievieno nokāstus un noskalotus turku zirņus un grilētus tomātus, tad vēlreiz uzsildi. Salej zupu šķīvjos, pa virsu uzliec ar dakšu saplucinātu cūkgaļu. Apkaisi ar koriandra lapām un, ja vēlies, pievieno nedaudz citrona sulas un jogurta.

Liellopa gaļas salāti ar grauzdētu ķirbi un bietēm

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

  • 300 g “Rakvere” liellopa cepetis sarkanvīna marinādē;
  • 74 ml miežu grūbu (mērcētas pusstundu);
  • četras pāris centimetrus biezas muskatķirbja šķēles, kas attīrītas no sēklām;
  • divas līdz trīs bietes;
  • 75 g salātu maisījuma;
  • četras ēd.k. (saldētu) brūkleņu;
  • četras ēd.k. grauzdētu ķirbja sēklu vai sēklu maisījuma.

Mērce:

  • 50 ml olīveļļas;
  • divas ēd.k. šķidra medus;
  • krietna deva citrona sulas;
  • viena ēd.k. svaiga timiāna lapu;
  • sāls, pipari.

Gatavošana:

Vāri iepriekš izmērcētas grūbas 15 līdz 20 minūtes. Sakrati burciņā ar vāku visas mērces sastāvdaļas. Nomizo bietes un sagriez daļās. Uzliec ķirbjus un bietes uz pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un aplej ar pāris ēdamkarotēm salātu mērces. Cep 180 grādos apmēram 20 minūtes, puslaikā apgriežot uz otru pusi. Vienlaikus uz citas cepešpannas cep arī liellopa gaļu. Nokās grūbas un pievieno tām nedaudz sāls. Sajauc grauzdētu bieti, grūbas un salātus ar atlikušo mērci. Uzliec uz katra šķīvja ķirbja šķēli un uz tās biešu-grūbu-salātu maisījumu, visam pa virsu uzliec saplucinātu un ar gaļas sulu sajauktu liellopa gaļu. Apkaisi ar sēklu maisījumu un brūklenēm un cel galdā!

Sviestmaize ar plucinātu cūkgaļu un sarkanajiem sīpoliem

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

  • 400 g “Rakvere” cūkgaļas cepeša ar grauzdētiem sīpoliem;
  • viena liela čabata;
  • viena ēd.k. eļļas;
  • trīs sarkanie sīpoli;
  • puse sarkanā čili;
  • divas ēd.k. vīna etiķa;
  • viena ēd.k. medus;
  • viena ēd.k. kapāta timiāna;
  • pāris saujas salātu maisījuma;
  • viens šķēlītēs sagriezts marinēts gurķis;
  • sāls, pipari.

Mērce:

  • viena ēd.k. graudaino sinepju;
  • trīs ēd.k. majonēzes.

Gatavošana:

Cep gaļu 180 grādos apmēram 20 minūtes. Tikmēr sagriez sīpolu plānās šķēlītēs, attīri čili no sēklām un sagriez šķēlītēs arī to. Sakarsē pannā eļļu, pievieno sīpolus un čili, apkaisi ar sāli un pipariem. Karsē vidējā temperatūrā, nepārtraukti maisot, apmēram septiņas līdz 10 minūtes līdz sīpoli ir mīksti. Pievieno medu un etiķi, karsē vēl pāris minūtes. Sajauc mērces sastāvdaļas. Pārgriez čabatu gareniski uz pusēm un ieliec uz pāris minūtēm krāsnī sasildīties. Uzsmērē uz abām maizes pusītēm mērci. Pēc tam uz apakšējās daļas uzliec salātus, sīpolu maisījumu un ar divu dakšiņu palīdzību saplucinātu un ar gaļas sulu samaisītu gaļu. Pa virsu liec gurķa šķēlītes un otru maizes pusīti. Sagriez četrās daļās un sauc pie galda izsalkušos mājiniekus!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras 2.vidusskolas struktūrvienība “Varavīksne” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā skolotāja palīgu (1 slodze – 40 stundas nedēļā) uz noteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • veikt bērnu aprūpi ikdienā; • sadarboties ar grupas skolotājām, sniegt atbalstu bērniem mācību jomu apguvē; • veidot bērnos kulturālas uzvedības un higiēnas iemaņas; • rūpēties par bērnu dienas režīma ievērošanu; • nodrošināt telpu, inventāra tīrību un kārtību; un ja Tev ir: • vismaz vispārējā vidējā izglītība (vēlams auklītes sertifikāts vai praktiskā pieredze darbā ar bērniem); • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: prasme plānot, organizēt un kvalitatīvi veikt savu darbu, disciplinētība; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; mēs piedāvājam: • atalgojumu EUR 702,00 mēnesī pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli gaidīsim līdz 2024.gada 7.maijam personīgi (adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads) vai e-pastā: v2v@valmiera.edu.lv. Tālrunis papildu informācijai: 64281559. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SKOLOTĀJA PALĪGS Darba vietas adrese: LATVIJA, Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-07 Kontaktpersona: CV, motivācijas vēst.lūdzam sūtīt uz e-pastu: v2v@valmiera.edu.lv, tālrunis 64281559

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai uz noteiktu laiku līdz 31.08.2024. VIESMĪLI Galvenās prasības klandidātiem: augstu atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; angļu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; iegādāties produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,50 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu –monta.martinsone@sportshotel.lv Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Monta Martinsone, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pieteikumus uz vakanci iesniegt līdz 19.05.2024. Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-19 Kontaktpersona: Monta Martinsone

Mūsu partneri