Lasīšanas laiks: 3 min
Jūsu ikdienas kafijas tase var būt mazāk baudāma, ja Jūs neizmantojat kafijas aparātu tā, kā to vajadzētu izmantot. Visbiežāk kļūdas kafijas aparāta izmantošanā tiek pieļautas neapzināti, tādēļ mēs Jums palīdzēsim! Esam apkopojuši populārākās no kļūdām, lai Jūs no tām varētu izvairīties un baudīt labāko iespējamo paša gatavoto kafiju!
Aparāts tiek tīrīts pārāk reti
Kafejnīcās, restorānos u.c. ēdināšanas vietās kafijas aparāti patiesi strādā vairākas stundas bez pārtraukuma, tomēr kafijas aparāti nav veidoti tā, lai tie tiktu noslogoti bez apstājas. Lielākā daļa kafijas aparātu lietotāju nemaz nezina, kā tīrīt kafijas aparātu.
Ja kafijas aparāts tiek darbināts nepārtraukti, to vajadzētu tīrīt aptuveni ik pēc 2 stundām, savukārt ja kafijas aparātu izmantojat katru dienu, taču ar regulāriem pārtraukumiem, to vajadzētu tīrīt aptuveni vienu reizi dienā.
Lai iztīrītu kafijas aparātu, veiciet skalošanu ar ūdeni. Noteikti neizmantojiet ziepes vai plaši izslavēto etiķi, jo tas kafijai var radīt nepatīkamu piegaršu.
Tiek izmantots nekvalitatīvs ūdens
Kafija lielākoties sastāv no ūdens, tādēļ, ja tiek izmantots nekvalitatīvs ūdens, kafija, visticamāk, nav garda. Kāds ir kvalitatīvs ūdens? Tīrs, dzidrs un bez smaržas. Turklāt pirms kafijas gatavošanas ūdeni ieteicams filtrēt.
Netiek attīstīta pareiza ūdens temperatūra
Jaunākajiem kafijas aparātu modeļiem iespējams iestatīt temperatūru, taču reti kurš to patiesi prot izdarīt. Temperatūrai nevajadzētu būt pārāk zemai, taču nav labi arī, ja tā ir pārāk augsta – ūdenim vajadzētu sasniegt aptuveni 90-96 grādus pēc celsija skalas. Ūdens šajā temperatūras diapazonā palīdz iegūt no pupiņām vislabāko garšu.
Esiet uzmanīgs, lai ūdens nebūtu vārošs, pretējā gadījumā kafijas pupiņas zaudē savas īpašības!
Vienā reizē tiek pagatavots par daudz kafijas
Mēs nešaubāmies, ka ir ērti vienā reizē pagatavot lielu tilpumu kafijas, ko var baudīt visas dienas garumā, un daudzi kafijas mīļotāji tā arī dara, taču tā nav labākā taktika, ja vēlaties baudīt izcilas garšas dzērienu. Reti kurš to zina, taču, jo lielāks kafijas daudzums, jo grūtāk ir iegūt vislabāko aromātu un garšu. Ja kafija ir mazāk koncentrēta, tā vairāk garšo nevis pēc kafijas, bet gan pēc kafijas dzēriena.
Viena kafijas tase vienā reizē ir ceļš uz maksimālu kafijas baudīšanu. Protams, varat izmantot kafijas aparāta funkciju, kas gatavo divas kafijas tases vienlaicīgi. Kafijas automāti ar šādu funkciju pieejami 220.lv – iegādājieties un baudiet lieliskas garšas kafiju ar draugu vienlaicīgi!
Netiek izmēģinātas pieejamās funkcijas
Liela daļa kafijas aparātu lietotāju bauda ne īpaši gardu kafiju, taču necenšas to mainīt, jo baidās mēģināt funkcijas, kas līdz šim nav tikušas izmantotas. Nebaidieties eksperimentēt – labāk pāris reizes piedzīvot vilšanos, taču baudīt gardāko kafiju, nevis baudīt ne īpaši gardu kafiju zinot, ka varat to mainīt.
Mainiet izmēru iestatījumus, mēģiniet dažādas pupiņu šķirnes, testējiet dažādu dzērienu veidus. Kafijas pupiņas ir brīnumains produkts, jo atkarībā no iestatījumiem no vienas šķirnes pupiņām var iegūt pat vairākas garšas.
Aparāta filtrs tiek skalots vai mainīts pārāk reti
Neatkarīgi no tā, vai tiek izmantots metāla vai papīra filtrs, netīra filtra izmantošana ir ceļš uz katastrofu. Tas ne tikai rada haosu, bet tas var arī būtiski izmainīt turpmāko kafijas porciju garšu. Ja izmantojat papīra filtrus, izņemiet un izmetiet tos pēc katra brūvējuma.
Ja izmantojat metāla filtru, izņemiet un noskalojiet to pēc katra brūvējuma. Ja pamanāt, ka kafijas kvalitāte ir pazeminājusies, izmetiet metāla filtru un ievietojiet citu.
Kafijas kvalitāte manāmi pazeminājusies un vēlaties iegādāties jaunu kafijas aparātu? Interneta veikalā 220.lv var iegādāties kafijas automātus, kas spēs apmierināt ikviena kafijas mīļotāja vēlmes un vajadzības!