Valmieras Ziņas

Vidzemes Uzņēmēju dienās būs iespēja no jauna iepazīt ķiploku

Lasīšanas laiks: 4 min

19. un 20.maijā Valmieras kultūras centrā notiks reģionā lielākā uzņēmēju un amatnieku izstāde “Vidzemes Uzņēmēju dienas 2017”. Pasākuma 20. gadskārtā piedalīsies arī SIA ”LATVIJAS ĶIPLOKS”. Par uzņēmumu un dalību gaidāmajā izstādē pastāstīja tā pārstāve Sintija Rude.

Kā radās ideja veidot ķiploku pārstrādes uzņēmumu?

Uzņēmuma vēsture aizsākās Raunā, ”Saulītēs”, kur es kā pašnodarbināta persona 2011. gadā iestādīju pirmos 30 kilogramus ķiploku. Sākotnēji bija doma audzēt tikai ķiplokus, bet, palielinot platību, radās daiviņu “atbirums”, ko nestāda. Radās doma par ķiploku kaltēšanu un sava uzņēmuma dibināšanu. Tika sākts darbs pie pārstrādes un zīmola attīstības. Pēc tam projektu vadības kursos Cēsīs satikāmies ar Inesi Krūklīti, iepazināmies un 2014.gada 28.novembrī nodibinājām uzņēmumu SIA ”LATVIJAS ĶIPLOKS”.

Vai bija viegli uzsākt savu biznesu?

Viegli nebija. Tomēr garš un smags ceļš noiets. Kamēr izdomā, izpēta ko un kā ražot, kā tas garšos, kā izskatīsies, kur iepakos, cik maksās, kas un kur pirks. Kā pašnodarbināta persona līdz 2014.gada vasarai papildus vēl strādāju algotu darbu. Tika daudz liegts ģimenei, lai izveidotu uzņēmumu, arī Inese visus savus ietaupījumus nežēloja. Šajā visā abas esam ieguldījušas gan daudz finanšu līdzekļus, gan sirdi un dvēseli. Taču esam ļoti aktīvas un neatlaidīgas. Ir nosprausti mērķi, uz kuriem koncentrējamies un ejam. Ambīcijas mums ir lielas. Braucam pašas un prezentējam savu ķiploku – stāstām, rādām, ko mēs darām un kāpēc. Darbs mums ir kas vairāk par biznesu – tajā, ko darām, redzam globālu misiju. Domāju, ka cilvēki to jūt, notic un tāpēc atbalsta mūs. Reizēm nav tik viegli, kā varētu domāt. Jāatzīst, dažreiz gribas raudāt. To arī darām, bet tad saņemamies un turpinām iesākto ceļu. Arī mēs reizēm esam vājas. Protams, uz āru to īpaši neizrādām, bet visi jau esam tikai cilvēki.

Kādus produktus ražo jūsu uzņēmums?

Ikdienā tiek ražoti, mizoti un kaltēti ķiploki. No tiem gatavojam dažādus produktus tēju, pulveri, granulas, pesto, marinētus ķiplokus, grauzdiņus, ķiploku medu, konfektes… Notiek arī darbs pie ķiploku produktu klāsta paplašināšanas. Ir izstrādātas dažādas receptes, iztestēti jauni produkti. Tagad norit darbs pie iepakojuma un etiķešu dizaina, lai varētu no gaidāmās ķiploku ražas sākt laist tirdzniecībā gatavus produktus. Katrs solis tiek pārdomāts, rēķināts. Tie ir lieli ieguldījumi. Ļoti svarīga ir garša un kvalitāte.

Uzņemam tūristus, apmeklējam tirdziņus. Daudz laika tiek ieguldīts, rūpējoties par Raunā izveidoto veikaliņu un strādājot pie Raunas novadā ražoto preču popularizēšanas. Veikaliņa plauktus ik pa laikam papildina jauni, izcilas kvalitātes oriģināli ražojumi, kas nav atrodami katrā otrajā mājražotāju veikaliņā. Uzskatām, ka veikaliņa klienti ir pelnījuši augstas kvalitātes produktus. Nupat esam papildinājuši piedāvājumu arī ar vara rotām, kalumiem un akmens formas svecēm. Labprāt sadarbojamies ar citiem novadiem.

Kur vēl var iegādāties jūsu produkciju?

Šobrīd mūsu ķiploku produktus var iegādāties Raunā, Rīgā, Siguldā, Jelgavā, Straupē, Valmierā, Madonā, Alūksnē, Ogrē, Olainē, Aizkrauklē, Talsos, Kuldīgā. Pēc neilga laiciņa būsim jau visās lielākajās Latvijas pilsētās.

Kā vērtē jūsu neparastos produktus pircēji?

Dažiem ķiploks ir pašsaprotama lieta un viņi to ēd ikdienā, bet citi izmanto tikai kā garšvielu, gatavojot ēst. Cilvēki, kas sākumā skatījās dīvaini uz mūsu konfektēm, pagaršojot, atzīst tās par labām. Ir ļoti dažādi veidi, kā iespējams ēst ķiploku. Aplūkojot mūsu produktus, katrs atrod sev piemērotu variantu. Vienu piesaista ķiploku tēja ar ingveru, citu ķiploku ziedu pesto, marinēti ķiploku ziedkāti vai kas cits.

Kādā veidā prezentēsiet sevi izstādē “Vidzemes Uzņēmēju dienas 2017”?

Šoreiz, kā ierasts, būsim ar ķiploku produktiem. Visi tiek laipni aicināti! Labprāt gaidīsim pie mums iepirkties gribētājus, kā arī tos, kuri vienkārši vēlēsies iepazīties ar mūsu uzņēmuma piedāvājumiem un aprunāties par ķiplokiem. Aicināsim arī uz mūsu ķiploku namiņu Raunā, kur sīkāk stāstīsim par ķiploka izcelšanos, mūsu uzņēmuma vērtībām, produktiem un nodosimies gastronomiskām “izvirtībām” ar ķiploku.

Kā nolēmāt piedalīties gaidāmajā pasākumā?

Šogad būs trešā reize, kad piedalāmies. Mums patīk izstādes, Valmiera un tās iedzīvotāji. Uzskatu, ka svarīgs ir tiešais kontakts ar klientiem, jo, lai uzņēmums attīstītos, ir jāatgādina par sevi, jābūt aktīviem, redzamiem un sasniedzamiem. Tāpat neatņemama pasākuma sastāvdaļa ir savas mīļās Raunas popularizēšana.

Ko gribat novēlēt izstādes dalībniekiem un organizatoriem izstādes divdesmitgadē?

Dalībniekiem – esiet atvērti, draudzīgi, veiciniet savstarpējo sadarbību, popularizējiet savus produktus, Vidzemi, Latviju! Organizatoriem – lai arī turpmāk rodas daudz radošas idejas, kā padarīt izstādi interesantu plašākam apmeklētāju lokam! Lai šajās dienās ir daudz arī ārzemju interesentu!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” Viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai  BROKASTU VIESMĪLI uz noteiktu laiku līdz 31.08.2025. Galvenās prasības klandidātiem: augsta atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; pasūtīt produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,65 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu – egita.kise@sportshotel.lv līdz 30.04.2025. Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Egita Ķīse, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-04-30 Kontaktpersona: Egita Ķīse

Mūsu partneri