Valmieras Ziņas

“Valmiermuižas pils”: gardēžu tūrisms Latvijā turpina attīstīties

Lasīšanas laiks: 3 min

Latvijā turpina attīstīties gardēžu tūrisms, aģentūrai BNS sacīja alkoholisko dzērienu mazumtirgotāja un tūrisma operatora pakalpojumu sniedzēja “Valmiermuižas pils” līdzīpašnieks un valdes loceklis Aigars Ruņģis.

“Kopā ar “Live Riga” mēs plānojam padarīt Latviju par pievilcīgu galamērķi gardēžu tūristiem, kas ir maksātspējīgi, inteliģenti un, mūsuprāt, tas ir labs attīstības virziens tūrismā Latvijā. Šis virziens, protams, attīstās. Arī, parunājoties ar pārējiem restorāniem-bāriem Latvijā, redzam, ka šobrīd Latvijas restorānu kultūra tiek arvien vairāk novērtēta. Arī “Live Riga” pētījumos parasti atziņas no tiem, kas ir bijuši ciemos Rīgā, ir tādas, ka viņi novērtē tieši servisa un ēdiena piedāvājumu, taču mēs redzam, ka potenciāls ir daudzkārt lielāks,” teica Ruņģis.

Viņš piebilda, ka arī “Valmiermuižas pilij” sokas ļoti labi ar tūristu piesaisti. Arvien biežāk uz “Valmiermuižas” restorānu Rīgā nāk ārvalstu tūristi, lai varētu baudīt alus un arī dažādus no Latvijas produktiem gatavotus ēdienus. Līdzīgi ir arī ar uzņēmuma restorānu Valmierā līdzās alus darītavai, kurp ir gatavi braukt cilvēki no arvien tālākām valstīm. “Redzam, ka tas ir labs veids, kā stāstīt par to, kas ir alus baudīšana Latvijā un par to, kas ir Latvija,” teica Ruņģis.

“Valmiermuižas pils” līdzīpašnieks norādīja, ka apmēram puse “Valmiermuižas alus” darītavai līdzās izvietotā restorāna apmeklētāju ir vietējie iedzīvotāji, bet otra puse – tūristi no ārvalstīm. “Protams, ka diendienā lielākais īpatsvars ir tuvākās apkārtnes cilvēki, kas brauc garām. Bet arvien vairāk mēs redzam – brauc viesi no citām valstīm un arvien vairāk pie mums igauņi iegriežas, kļūstam arvien zināmāki,” sacīja Ruņģis, prognozējot, ka nākotnē ārvalstu apmeklētāju skaits restorānā varētu augt vēl vairāk saistībā ar tūrisma attīstību Latvijā.

Viņš piebilda, ka tūristu skaita pieaugumu “Valmiermuižas alus” darītavai līdzās esošajā restorānā nākamgad varētu veicināt arī tas, ka 2017.gadā Rīgas-Gaujas reģions ir kļuvis par vienu no trim reģioniem Eiropā, kas ieguvis titulu “Eiropas gastronomijas reģions 2017” jeb “European Region of Gastronomy 2017”, kas ir viens no galamērķiem gastronomijas tūristiem. “Tāpēc mēs ceram, ka nākamajā gadā brauks arvien vairāk gardēžu tūristu ciemos ne vien uz Rīgu, bet arī uz Gaujas nacionālo parku, un Valmiermuižu,” teica Ruņģis.

“Valmiermuižas pils” līdzīpašnieks arī piebilda, ka gardēžu tūrismā Latvijā potenciāls ir attīstīt tieši alus un ēdiena saderību, ar ko iepazīstināt tūristus. “Man gribētos, lai pēc gadiem visi teiktu, ka Latvija ir meka, kurā baudīt tieši alus un ēdiena saderību. To es redzu kā nišu, kuru mēs šobrīd kopjam,” teica Ruņģis.

“Valmiermuižas pils” ir 2010.gadā reģistrēts uzņēmums un tā pamatkapitāls ir 2,8 tūkstoši eiro. Uzņēmums pilnībā pieder “Valmierumuižas Ieguldījumu Fondam”, kas savukārt pieder Aigaram Ruņģim un Austrijas uzņēmumam – “Industrieliegenschaftenverwaltung Aktiengesellschaft” un Vācijas kompānijai “Thinkflink GmbH”.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Meklējam nepilna laika privāto pavāru Valmierā Mēs esam ģimene (2 pieaugušie un 1 bērns), kas meklē atbildīgu un aizrautīgu privāto pavāru regulārai sadarbībai. Pavārs parūpētos par gardām un veselīgām maltītēm mums, savukārt mēs nodrošinātu aptuveni 10 stundu darba slodzi nedēļā un iespēju papildus nopelnīt. Pavāra pienākumi: Izveidot sabalansētu un daudzveidīgu ēdienkarti, ievērojot iepriekš sagatavotus uztura speciālista ieteikumus, ģimenes individuālās vēlmes un uztura ierobežojumus. Katru nedēļu izveidot sarakstu ar produktiem, kas būs nepieciešami ēdienu pagatavošanai, norādot precīzu sastāvdaļu daudzumu Pagatavot 2 maltītes katrai dienai (pusdienas un vakariņas) divreiz nedēļā 3 dienu periodam Ik pa laikam eksperimentēt ar garšām, radot jaunas un interesantas maltītes un uzklausot ģimenes ieteikumus Sniegt norādījumus ģimenei par produktu uzglabāšanu un uzsildīšanu. Pavāra kompetences: Profesionālā pavāra izglītība, kas ietver kursu par pārtikas higiēnu un drošību Vēlama vismaz 1-2 gadu praktiskā pieredze ēst gatavošanā Izpratne par uztura plānošanu, kā arī spēja piemeklēt veselīgas produktu alternatīvas un risinājumus Pieredze ēdienu sagatavošanā vairākām maltītēm vienlaicīgi, kā arī zināšanas par tā uzglabāšanu, uzsildīšanu Spēja pielāgoties plānojot ēdienkarti, ņemot vērā atsauksmes un uztura speciālista ieteikumus Augsta atbildības sajūta, punktualitāte un spēja precīzi plānot nepieciešamo sastāvdaļu daudzumu, tādējādi optimizējot pārtikas budžetu un izvairoties no ēdiena izmešanas Zināšanas par darba higiēnu, kā arī spēja uzturēt tīru un sakārtotu vidi Laba darba ētika - pieklājīga, cieņpilna un draudzīga attieksme, kā arī vēlme sadarboties Mēs piedāvājam: Atalgojumu 7–10 eiro stundā (atkarībā no pieredzes un kvalifikācijas). Darba slodzi aptuveni 10 stundas nedēļā Iespēju plānot darba laiku un gatavot sev ērtā laikā Sadarbību ar profesionālu uztura speciālistu Veiksmīgas sadarbības rezultātā, iespējamas sadarbības arī ar citām ģimenēm Lai pieteiktos, lūdzu, nosūti uz epastu: diana.bralite@gmail.com CV; Īsu aprakstu par to, kāda ir Tava līdzšinējā pieredze ēdināšanas jomā Gaidām Tavu pieteikumu un ceram uz garšīgu sadarbību!

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” Viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai  BROKASTU VIESMĪLI uz noteiktu laiku līdz 31.08.2025. Galvenās prasības klandidātiem: augsta atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; pasūtīt produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,65 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu – egita.kise@sportshotel.lv līdz 30.04.2025. Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Egita Ķīse, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-04-30 Kontaktpersona: Egita Ķīse

Mūsu partneri