Lasīšanas laiks: < 1 min
Ņemot vērā valmieriešu un tuvējo novadnieku aktīvo vēlmi pusdienot pilsētas ēstuvēs, tagad arī “Alus virtuvē” pie Valmiermuižas alus darītavas ik darba dienu no plkst.12-15 galdā tiek celtas Latvijas garšu maltītes no vietējo zemnieku produktiem, portālu “Valmieras Ziņas” informēja uzņēmumā.
Ziema ir laiks, kad vasarā uzņemto vitamīnu krājumi teju izsīkuši, tamdēļ svarīgi ēst uzturvērtībām bagātu maltīti, kura sastāv ne vien no rudenī ievāktajiem kartupeļiem, burkāniem, kāpostiem, ķirbjiem un citiem dārza labumiem, bet arī no dīgstiem, graudaugu ēdieniem un svaigi ceptas maizes.
Valmiermuižas pavāri uzskata, ka ir svarīgi dot iespēju katram ciemiņam pašam izvēlēties porcijas lielumu un ēdienu dažādību atkarībā no tā, kas attiecīgajā dienā kārojas, tamdēļ te ciemiņš maksā par izvēlētā trauka lielumu un pats sev servē atbilstošu pusdienu maltītes porciju. Dienas piedāvājumā ir zupa, pamatēdiens, dažādi svaigie salāti un dīgsti, kā arī saldēdiens.