Lasīšanas laiks: < 1 min
Viens no pirmajiem pasākumiem, atklājot Rīgas – Gaujas reģiona kā Eiropas gastronomijas reģiona 2017 notikumus, norisināsies Valmieras pusē – Valmiermuižā, kur 20.janvārī plkst.19 notiks unikāla meistarklase – Garšu Amatnīca, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmiermuižas alus darītavas vēstnese Liena Kreišmane.
Projekta vēstnesis, Valmiermuižas šefpavārs un latvisku garšu meistars Dzintars Kristovskis, atvērs savas virtuves durvis, lai izstāstītu un parādītu, kā savā labā izmantot praktiski visu, ko dod dzīvā uguns, ļaujot uz ēst gatavošanas procesu paskatīties no pavisam citas puses, jo Dzintars svēti tic, ka vienīgā lieta, kas ierobežo virtuvē, ir nespēja redzēt citādāk. Tāpēc šajā vakarā viņš stāstīs un rādīs to, kā ar pietāti pagatavot Latvijas garšas, izmantojot pelnus, dūmus un uguni. Viesi varēs jautāt, aplūkot, aptaustīt, līdzēt un nobaudīt trīs kārtu maltīti. Katram Dzintara gatavotajam ēdienam būs piemeklēts īpašs Valmiermuižā brūvēts alus, lai ļautu izjust garšas, kas rodas brīdī, kad alu saprecina ar ēdinu. Šo saderības stāstu izstāstīs pats saimnieks Aigars Ruņģis.
Viesu skaits: 10 – 15 Ielūguma cena: 35 eiro.
Ielūgumus var iegādāties: Biļešu Paradīze kasēs, Valmiermuižas vēstniecībā Rīgā, A.Briāna ielā 9a un Valmiermuižas klētī līdzās alus darītavai, Dzirnavu ielā 2, Valmiermuižā.