Valmieras Ziņas

Valmieras pilsētas svētkos piecu restorānu šefpavāri aicinās uz “Gardēžu pili”

Lasīšanas laiks: 3 min

Vārti, kas ved Valmieras vecpilsētā un muzeja teritorijā, vienu dienu – 29.jūlijā – kļūs par robežšķirtni starp tagadni un pagātni, ikvienu interesentu ievedot “Gardēžu pilī”.

Izcilu pavāru un restorānu īpašais piedāvājums, latviski ēdieni un izejvielas, darbnīcas, no siera veidoti raksti, ieskats viduslaikos, kā arī mājražotāju tirdziņš un muzikāli priekšnesumi. Tas sagaida “Gardēžu pils” apmeklētājus 29.jūlijā no plkst.9.00 līdz 16.00.

Piecu restorānu meistarīgie šefpavāri aicinās atgriezties pie saknēm un izvēlēties šim reģionam raksturīgo garšu, vietējās lauku saimniecībās pieejamās izejvielas, lai no dabā rodamām sastāvdaļām gatavotu maltīti neierastā izpildījumā.

Apmeklētāji klātienē uzzinās, kāpēc “Rātes Vārti” viesšefpavārs Valters Zirdziņš, izvēloties tepat audzētus produktus, sevi sauc par pērļu zvejnieku. Valmiermuižas alus virtuves garšu meistari rādīs, kā ēdienkarti mainīt līdz ar saules gada ritumu, iezīmējot dažādus gadalaikus un produktu sezonalitāti. Vidzemes lauku labumu garšas neparastās kombinācijās savīs “Dikļu pils” šefpavārs Jānis Siliņš. Kustības “Dabas garša” aizsācējs, vairāku pavārmākslas grāmatu autors un Latvijas “Pavāru kluba” dibinātājs, “Restorāns3” šefpavārs Ēriks Dreibants, parādīs, kā sekot idejai par zaļāku planētu, izmantojot meža veltes, savvaļas, bio un sezonālos produktus. Savukārt “Rocket Bean Roastery” šefpavārs Artūrs Taškāns aicinās garšu ceļojumā, kas aizvedīs arī līdz kafijas grauzdēšanas mākslai.

Jāpiebilst, ka Rīgas – Gaujas reģions, tostarp arī Valmiera, 2017.gadā nes Eiropas gastronomijas reģiona titulu. Valmiera kopā ar sadarbības partneriem – Cēsis, Sigulda, Rīgas Tūrisma attīstības birojs, Gaujas Nacionālā parka tūrisma klasteri – izveidojuši īpašu konceptu “Ar dabu šķīvī” šī reģiona gastronomijas daudzveidības veicināšanai.

No 10.30 līdz 14.00 norisināsies četru reģionu konkursa “Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā” Vidzemes posms. Dalībnieki demonstrēs mājās gatavotu siera, biezpiena un maizes gardumu svētku galdam. Noformējumā būs saskatāmi latviski raksti un krāsu elementi.

“Gardēžu pils” Latvijas mājražotāju gardumu un amatnieku labumu tirdziņā “Ar Gardu muti Valmierā” pulcēsies meistari, kuri augstā vērtē tur Latvijas produktus un dabīgas izejvielas.

Šefpavāru un amatnieku iedvesmoti, kā arī uzņēmuši Latvijas dabas velšu spēku, “Gardēžu pils” apmeklētāji savu meistarību varēs izkopt, piedaloties radošajās Valmieras muzeja un krodziņa “Pils ķēķis” darbnīcās.

Ēdienu darbnīcā “Bruņinieka mielasts” tiks uzburta viduslaiku noskaņa, gatavošanā izmantojot muzeju krājumā atrodamas senās receptes, kā arī Valmieras muzeja garšaugu dārzā izaudzēto. Savukārt četri Hanzas namiņi vilinās ar īpašiem piedāvājumiem. Tējas namiņā varēs gūt plašāku ieskatu par ārstniecības augiem. Turpat apmeklētāji aicināti atveldzēties ar atspirdzinošu zāļu dzērienu. Garšaugu namiņā prāta “asināšana” notiks, meklējot atrisinājumu gardēžu mīklām, kā arī mēģinot atpazīt viduslaikos populārus garšaugus. Degustēšana un interesanta darbošanās notiks Plāceņu namiņā, iepazīstot viduslaiku pamatēdienu – maizi un plāceni. Savukārt Ceļotāju namiņā interesenti varēs izzināt, no kurienes un kā pie mums nokļuva dažādi augi, dārzeņi un augļi.

Uz skatuves pavāru meistarklases mīsies ar muzikāli “gardiem” priekšnesumiem. Uzstāsies DJ AG, ģitāristi Reinis Jaunais, Kaspars Niklasons, etnomuzikoloģe Zane Pērkone un dziedātāja Kristīne Liede, kā arī grupa “Bezgalībieši”. Savukārt meistarklasi rādīs šefpavāri Artūrs Taškāns, Valters Zirdziņš, Ēriks Dreibants, Jānis Siliņš un Dzintars Kristovskis.

“Gardēžu pils” Valmierā norisināsies pilsētas svētku laikā. Valmieras 734.dzimšanas dienas svinību programma skatāma mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā “Kultūra” – “Valmieras pilsētas svētki 2017”.

Uzņēmums “Rūjienas saldējums” aicina pievienoties saldējuma fasēšanas darbiniekus Mēs Tev uzticēsim: Veikt darbu pie ražošanas līnijām saldējuma ražotnē - fasēšana, līmēšana, krāmēšana un citi pienākumi; Veikt gatavās produkcijas, iepakojuma kvalitātes, marķējuma novērtēšanu; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus pēc maiņas vadītāja norādēm. No Tevis sagaidām: Precizitāti, atbildības sajūtu, spēju produktīvi darboties intensīvos darba apstākļos; Spēju strādāt naktīs; Vēlmi mācīties un apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 5 EUR stundā, nakts stundās 7.50 EUR pirms nodokļu nomaksas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Darbu maiņu grafikā – dienas un nakts maiņas; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Iespēju iegādāties saldējumu par darbiniekiem draudzīgām cenām; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 31.janvārim uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: CEHA STRĀDNIEKS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 2 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-01-31 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties ražošanas iekārtu operatoru! Darba pienākumi: Pamatdarbs pie ražošanas iekārtām, līnijām - produkta palaišana, uzraudzība, līniju regulācija un citi pienākumi; Uzraudzīt ražošanas iekārtu darbību; Veikt ražošanas iekārtu un līniju plānveida un neplānotos remontdarbus un citus darba pienākumus. No Tevis sagaidām: Pieredze un iemaņas darbā ar tehniskām iekārtām; Precizitāti, spēju pieņemt lēmumus, uzņemties atbildību; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pirms nodokļu nomaksas (viss atkarīgs no Tavas pieredzes, apķērīguma, vēlmes strādāt un citiem apstākļiem); Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 31. janvārim uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv  Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: PIENA PRODUKTU RAŽOŠANAS IEKĀRTU OPERATORS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-01-31 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri