Valmieras Ziņas

Trīs receptes ar svaigu gurķi pavasara ieskandināšanai

Lasīšanas laiks: < 1 min

Latvijā jau iespējams iegādāties pirmos pašmāju gurķus, kas nozīmē – ir laiks palutināt draugus un ģimeni ar svaigu sezonas uzkodu. Gurķa garšas īpašības ļauj to izmantot dažādos ēdienos – trīs aktuālas receptes atklāj Z/S “Kliģeni” vairumtirdzniecības vadītājs Reinis Reķis.

Aukstā zupa “Dārznieka valdzinājums” 8 personām

  • Katlā smalki sarīvē 4 garos gurķus ar mizu;
  • Pievieno divas 350 gramu burciņas ar rīvētām galda bietēm;
  • Pārlej ar vienu paciņu provansas majonēzes;
  • Sašķidrina ar litru kefīra;
  • Tumīgākam virumam sagatavo 6 vārītas olas;
  • Sāls un mārrutki pēc pašu vēlmēm;
  • Ja zupa ir pa biezu, tad pievieno ūdeni;
  • Nodegustē, vai laba sanākusi, un ceļ galdā!

Uzkoda “Kliģenu sapnis”

  • Šķīvī izkārtojam plānās rudzu sausmaizītes;
  • Maizīšu vēderiņiem uzklāj svaigo sieru ar marinētiem gurķiem un zaļumiem;
  • Pa virsu uzgriež svaigu gurķi un smeķē. Gardu muti!

Dzēriens 30 sekundēs

  • Krūzē ielej atdzesētu avota ūdeni;
  • Nomizo gurķim mizu, sasmalcina un iemet krūzē;
  • Samaisa dzērienu un bauda. Gardu muti!

Aktuālais jautājums

Cik šogad plāno tērēt Ziemassvētku dāvanām?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri