Lasīšanas laiks: 2 min
Starptautiskais garšas un kvalitātes institūts (International taste and quality institute (iTQi), kas apvieno industrijas viedokļu līderus un kura ietvaros strādā 15 Eiropas prestižākās kulinārijas un vīnziņu asociācijas, piešķīris zelta godalgas diviem zīmola “TRIKATA” sieriem, ko ražo Latvijas lauksaimniekiem piederošais uzņēmums “Latvijas Piens”, portālu “Valmieras Ziņas” informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova.
Divas zelta zvaigznes piešķirtas TRIKATA Emmental sieram un vienu zelta zvaigzni ieguvis svaigais siers TRIKATA “Sniega bumbas ar amoliņu”.
Anita Skudra, “Latvijas Piens” valdes priekšsēdētāja atzīmēja: “Tas ir gods, ko nopelnījis “Latvijas Piens” kolektīvs ar ieguldīto darbu un vienlaicīgi lepnums – Latvijā ražotie sieri ir augstu novērtēti Eiropas mērogā. Tā apliecinām savu apņemšanos – ierakstīt Latvijā ražotos sierus pasaules labāko sieru sarakstā. Šāda apbalvojuma iegūšana ne tikai apliecina, ka esam konkurētspējīgi produkta kvalitātes ziņā ārpus Latvijas robežām , bet arī sniedz mums lielisku pieredzi – Eiropas pārtikas nozares atzītākie eksperti jau snieguši noderīgus ieteikumus attīstības virzieniem, kas lieliski noder ne tikai esošo produktu pilnveidošanai, bet arī jaunu produktu attīstībā.”
Briselē bāzētais Starptautiskais Garšas un kvalitātes institūts (iTQi) ik gadu Superior Taste Awards konkursā sniedz produktu izvērtējumu. Piešķirtā balva apliecina, ka abi minētie TRIKATA sieri atbilst augstākajai kvalitātei un ir ar izcilu garšu. Emmental sieram tas sniedz papildus apliecinājumu – atbilstošs augstākajām Šveices siera Emmentaler garšas un kvalitātes prasībām. Šajā konkursā sierus vērtē augsti kvalificēta žūrija: šefpavāri, vīnziņi un viedokļu līderi.
Izvērtēšana notiek veicot “aklās degustācijas” un vērtējot produktus 100 punktu skalā. Produkti vērtēti pēc ārējā noformējuma, izskata, smaržas, kā arī pēc tekstūras, garšas un pēcgaršas. Zelta zvaigznes iegūst tikai tie produkti, kurus žūrija novērtējusi ar 70 un vairāk punktiem.