Valmieras Ziņas

Svinam Pankūku dienu – 10 pildījumi plānajām pankūkām

Lasīšanas laiks: 6 min

Otrdien, 13. februārī, visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā Pankūku diena, kurā tradicionāli vismaz vienā no ēdienreizēm jāiekļauj pankūkas. Turklāt šonedēļ tiek atzīmēta arī Masļeņica – ziemas aizvadīšanas un pavasara gaidīšanas svētki, kuru neatņemama sastāvdaļa ir tieši pankūku baudīšana. Šis ir īstais brīdis nobaudīt ierastu ēdienu jaunās garšu niansēs, tāpēc AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas bloga “NAŠĶOTIES” autori Zani Ozoliņu piedāvā izmēģināt desmit gardus pildījumus plānajām pankūkām.

Izejvielas pankūkām:

“Dobeles dzirnavnieka” maisījums “Plānās pankūkas” 400 g (no viena iepakojuma var izcept aptuveni 16 pankūkas)

Pagatavošana:

Maisījumu ieber traukā, pievieno 900 ml auksta ūdens vai piena un samaisa. Mīklu atpūtina 10–15 minūtes. Sakarsētā eļļā cep plānās pankūkas.

1.Pankūku kabatiņas ar malto gaļu

Izejvielas pildījumam (3 pankūkām):

100 g jauktas maltās gaļas

100 g šampinjonu

1 sīpols

ķiploka daiviņa

šķipsniņa sāls

malti melnie pipari

eļļa cepšanai

svaigi zaļumi

Pagatavošana:

  1. Uz pannas sakarsētā eļļā viegli apbrūnina mazos gabaliņos sasmalcinātu sīpolu. Pievieno malto gaļu, nedaudz apcep, tad pieber plānās šķēlītēs sagrieztas sēnes.
  2. Visas sastāvdaļas cep, līdz gaļa ir gatava un no sēnēm iztvaikojis viss liekais šķidrums. Tad pannu noņem no plīts un masā iemaisa sīki sakapātu ķiploka daiviņu.
  3. Pildījumu nedaudz atdzesē un liek uz iepriekš pagatavotām plānajām pankūkām.
  4. Pankūku malas saloka tā, lai nekur ārpusē pildījums nebūtu redzams.
  5. Pankūku kabatiņas liek uz pannas sakarsētā eļļā un cep brūnas no abām pusēm, pasniedz ar krējumu un svaigiem zaļumiem.

2.Pankūkas ar zemesriekstu sviesta krēmu

Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā

70 g zemesriekstu sviesta

1 tējk. cukura

2 ēd.k. sasmalcinātu zemesriekstu

2 konservēta persika pusītes

Pagatavošana:

  1. Svaigo sieru, zemesriekstu sviestu un cukuru ar mikseri sakuļ viendabīgā masā.
  2. Pildījumu vienmērīgi izlīdzina uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām.
  3. Pankūkas sarullē un pasniedz ar sasmalcinātiem zemesriekstiem un konservētu persiku gabaliņiem.

3.Pankūkas Itālijas noskaņās

Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā

60 g mocarellas siera

1 paliels tomāts

šķipsniņa sāls

svaigs baziliks

1 ēd.k. balzāmetiķa mērces

Pagatavošana:

  1. Maskarpones sierā iemaisa sāli, un masu klāj uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām.
  2. Pankūkas vidusdaļā svaigā siera kārtai virsū liek plāni sagrieztas tomāta un mocarellas siera šķēlītes.
  3. Pankūku pārloka trijstūra formā, lai augšējā daļa paliek atvērta un ir redzams pildījums.
  4. Pankūkas Itālijas noskaņās pasniedz ar svaigām bazilika lapiņām un apslacītas ar balzāmetiķa mērci.

4.Pankūkas ar riekstu un šokolādes krēmu

Izejvielas pildījumam (3 pankūkām):

60 g lazdu riekstu

1 ēd.k. pūdercukura

1 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera

1 ēd.k. lazdu riekstu eļļas (to iespējams aizvietot ar kādu citu neitrālas garšas eļļu)

svaigi augļi pēc izvēles

sauja svaigu melleņu

2 ēd.k. sasmalcinātu lazdu riekstu dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Lazdu riekstus ber uz cepamās plātnes, un to liek līdz 175°C sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 – 15 min.
  2. Riekstus izņem no cepeškrāsns, ietin tīrā virtuves dvielī un kārtīgi saberzē, lai no riekstiem atdalās brūnās čauliņas.
  3. Attīrītus lazdu riekstus ber virtuves kombainā, pievieno pūdercukuru, kakao pulveri un smalcina, līdz izveidojusies viendabīgas konsistences masa, tad pievieno eļļu.
  4. Ar krēmu pārlej iepriekš pagatavotas plānās pankūkas. Tās pasniedz ar svaigiem augļiem, ogām un sasmalcinātiem riekstiem.

5.Pankūkas ar karamelizētiem banāniem

Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

1 banāns

20 g sviesta

1 tējk. cukura

1/2 tējk. kanēļa

3 svaigas zemenes dekorēšanai

200 g plombīra saldējuma pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Banānu nomizo, pārgriež uz pusēm šķērsām un gareniski.
  2. Pannā izkausē sviestu, tajā liek banāna gabaliņus, apber ar cukuru un kanēli, un apcep brūnus no abām pusēm.
  3. Karamelizētus banānus pasniedz siltus ar iepriekš pagatavotām plānajām pankūkām un plombīra saldējumu.

6.Pankūkas ar biezpiena un marmelādes pildījumu

Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

180 g 9 % biezpiena

50 g marmelādes

50 ml saldā krējuma

1 ēd.k. cukura

1 tējk. rīvētas apelsīna miziņas

vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts

20 g marmelādes dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Saldo krējumu sakuļ stingrās putās.
  2. Bļodiņā liek biezpienu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu, smalki sarīvētu apelsīna miziņu, sagrieztus marmelādes gabaliņus, un ar karoti visas sastāvdaļas sajauc.
  3. Biezpiena masā iemaisa putukrējumu.
  4. Biezpiena pildījumu izklāj uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām, pankūkas saloka.
  5. Pirms pasniegšanas pankūkas pārber ar pūdercukuru un dekorē ar marmelādes gabaliņiem.

7.Pankūku rullīši pusdienām

Izejvielas pildījumam (4 pankūkām):

150 g pagatavotas vistas filejas

160 g labi kūstoša siera (60 g pildījumam un 100 g pārkaisīšanai)

90 g rikotas siera

30 g svaigu spinātu

sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Rikotas sieram pievieno svaigas spinātu lapiņas, gabaliņos sagrieztu vistas fileju, 60 g siera, sāli un piparus pēc garšas un samaisa.
  2. Pildījumu sadala četrās līdzīgās daļās un ietin iepriekš pagatavotās plānajās pankūkās.
  3. Pildītās pankūkas kārto karstumizturīgā traukā, pārber ar atlikušo sieru un liek līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī uz 15 – 20 min.
  4. Pankūkas pasniedz siltas.

8.Dārzeņu un vistas pankūkas

Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā

2 ēd.k. laima sulas

1 avokado

1/3 dzeltenās paprikas

100 g pagatavotas vistas filejas

8 ķiršu tomāti

šķipsniņa sāls

svaigi zaļumi

Pagatavošana:

  1. Svaigajā sierā iemaisa laima sulu, pievieno sāli un masu vienmērīgi izklāj uz iepriekš pagatavotām plānajām pankūkām.
  2. Uz svaigā siera kārtas ber gabaliņos sagrieztu papriku, avokado, ķiršu tomātiņus un gabaliņos sagrieztu vistas fileju.
  3. Pankūkas pārloka uz pusēm un pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

9.Valentīna dienas brokastu pankūkas

Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā

50 ml saldā krējuma

1 ēd.k. cukura

vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts

divas saujas svaigu zemeņu

ēdamkarote pūdercukura dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Bļodā liek svaigo sieru, tajā ar karoti iemaisa cukuru un vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu.
  2. Svaigā siera masai pievieno saldo krējumu un ar mikseri puto, līdz izveidojusies gaisīga, viendabīga masa.
  3. Pagatavoto pildījumu vienmērīgi izlīdzina uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām.
  4. Pankūkas saloka un pasniedz ar svaigām zemenēm un pūdercukuru.

10.Pankūku rullīši brokastīm

Izejvielas pildījumam:

3 olas

30 ml piena

40 g bekona

30 g svaigu spinātu

šķipsniņa sāls

1/2 tējk. saldās paprikas pulvera

eļļa cepšanai

svaigi zaļumi

Pagatavošana:

  1. Uz pannas viegli apbrūnina gabaliņos sasmalcinātu bekonu.
  2. Bļodiņā iesit olas, pievieno sāli, saldās paprikas pulveri un pienu, visu ar dakšiņu sakuļ.
  3. Olu maisījumu lej uz bekona gabaliņiem, virspusē tam kārto spinātu lapiņas un cep uz lēnas uguns, līdz olu masa viscaur gatava.
  4. Pannu noņem no plīts un omletes virspusi pārklāj ar iepriekš pagatavotu plāno pankūku.
  5. Omleti pārceļ no pannas uz šķīvja tā, lai pankūka atrastos apakšā, bet bekona gabaliņi – augšpusē, tad to sarullē.
  6. Omletes – pankūku rullīti sagriež gabaliņos un pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Saimniecība SIA “Blueberry Garden” Reģ.nr. 44103091288 aicina pieteikties strādnieku/ -ci saimniecisko darbu vadītāju Saimniecība nodarbojas ar krūmmelleņu audzēšanu nelielā platībā. Pienākumi: darbs stādījumu kopšanā - ogu krūmu sanitārās apgriešanas, mulčēšanas, minerālmēslošanas, kā arī citi saimnieciskie darbi pēc nepieciešamības; ražas laikā arī darbu vadīšana un uzraudzība krūmmelleņu laukā, tai skaitā norēķinu veikšana ar ogu lasītājiem un klientiem. Prasības: augsta atbildības sajūta, precizitāte un godprātība; laba fiziskā izturība un veselība, bez kaitīgiem ieradumiem; vēlama B kategorijas autovadītāja apliecība un savs transports. Piedāvājam: atalgojumu 5 - 6 EUR/h pirms nodokļu nomaksas, kas atkarīgs no darba izpildes rezultāta; darbs uz noteiktu laiku no maija līdz augustam. Maijā un jūnijā darbs uz pusslodzi, ražas laikā - jūlijā un augustā pilna slodze. Adrese: “Kraujas”, Kocēni, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, LV-4220 Pieteikties vakancei var rakstot uz e-pastu in.megne@gmail.com vai zvanot pa tālruni 26529065 pēc plkst. 18:00. Profesija: SAIMNIECĪBAS STRĀDNIEKS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Kraujas, Kocēni, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Nepilna slodze Darbības joma: Lauksaimniecība / Vide Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-05-09 Kontaktpersona: Inga Megne

Pievienojies mūsu komandai! Valmiermuižas pirmsskolas izglītības iestāde “Burtiņš” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā izglītības psihologu (0,4 darba likmei (12 stundas nedēļā)) uz noteiktu laiku. Darba vietas adrese: Ozolu iela 2A, Valmieras pagasts, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • sniegt psiholoģisku palīdzību bērniem; • veikt bērnu psiholoģisko izvērtēšanu un atzinumu sagatavošanu; • plānot un realizēt savu darbu saskaņā ar Iestādē realizējamajām pirmsskolas izglītības programmām; • konsultēt Iestādes darbiniekus un bērnu vecākus par bērnu audzināšanu; • sadarboties ar Iestādes vadību, pedagogiem un bērnu vecākiem, lai izstrādātu un īstenotu bērna atbalsta pasākumus, aktīvi iesaistīties Atbalsta komandas darbā; • kā arī veikt citus pienākumus psihologa amata ietvaros; un ja Tev ir: • apliecinājums par patstāvīgu psihologa profesionālo darbību - augstākās izglītības diploms par akreditētas bakalaura studiju programmas un akreditētas maģistra studiju programmas psiholoģijā apguvi, turklāt vismaz viena no šīm programmām ir profesionālā studiju programma; • reģistrācija psihologu reģistrā un psihologa sertifikāts noteiktā darbības jomā; • atbilstība Bērnu tiesību aizsardzības likuma 72.panta prasībām; • apgūta pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programma “Speciālās zināšanas bērnu tiesību aizsardzības jomā”; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; spēja analizēt un cieņpilni risināt konfliktsituācijas, saglabāt konfidencialitāti un toleranci; spēja argumentēt pieņemtos lēmumus vai veiktās darbības; • prasmes darbā ar datoru; mēs piedāvājam: • atalgojumu 1175.00 EUR pirms nodokļu nomaksas par pilnu darba likmi; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un darba pienākumu veikšanai atbilstošu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli un izglītības dokumenta kopijas gaidīsim līdz 2025.gada 23.maijam e-pastā: burtins@valmiera.edu.lv Pieteikums iesniedzams ar norādi “Psihologa/-es vakancei”. Tālrunis informācijai: 26330075. Informējam, ka Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu, atbilstoši fizisko datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: Izglītības un skolu PSIHOLOGS Darba vietas adrese: LATVIJA, Ozolu iela 2A, Valmiermuiža, Valmieras pag., Valmieras nov. Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2025-05-23 Kontaktpersona: burtins@valmiera.edu.lv 26330075

Pievienojies mūsu komandai! Mazsalacas kultūras centrs (turpmāk – Iestāde) aicina darbā kultūras darba speciālistu/-i (1 slodze – 40 stundas nedēļā) uz noteiktu laiku. Darba vietas adrese: Rūjienas iela 1, Mazsalaca, Valmieras novads. Ja Tu vēlies: • plānot kultūras pasākumus dažādām sabiedrības grupām kultūras, mākslas, tautas jaunrades, novadpētniecības jomās un nodrošināt to īstenošanu; • nodrošināt vietēja un valsts mēroga pasākumu sagatavošanu un norisi, finansējuma piesaisti kultūras, mākslas, novadpētniecības un mūžizglītības jomās; • izstrādāt ar kultūras jomu saistītus radošos projektus, koordinēt amatiermākslas kolektīvu darbību; • asistēt Iestādes administratīvajos un organizatoriskajos procesos (sagatavot budžeta tāmes, līgumu projektus utt.);   un ja Tev ir: • augstākā izglītība kultūras jomā; • iepriekšēja darba pieredze kultūras jomā, projektu vadībā, pasākumu organizēšanā (vēlama); • zināšanas par kultūras procesiem, iestādes darba organizēšanu; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: teicamas organizatoriskās, komunikācijas un sadarbības prasmes; prasme vadīt komandu, motivēt darbiniekus, paust viedokli, pamatot savu rīcību un lēmumus, augsta atbildības sajūta, spēja noteikt prioritātes, organizēt darbu; • labas iemaņas darbā ar datoru (MS Office programmām, interneta pārlūkprogrammām un sociālajiem tīkliem); mēs piedāvājam: • aizraujošu un radošu darbu uz attīstību vērstā pašvaldībā; • pamatalgu pārbaudes laikā 999 EUR pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika 1052 EUR pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu un citas sociālās garantijas atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • profesionālās pilnveidošanās un izaugsmes iespējas zinošu un atsaucīgu kolēģu komandā. Motivācijas vēstuli, CV un izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt elektroniski, nosūtot uz dace.jurka@valmierasnovads.lv vai personīgi Mazsalacas kultūras centrā, adrese: Rūjienas iela 1, Mazsalaca, Valmieras novads ar norādi „Kultūras darba speciālista/-es amatam”, līdz 2025.gada 19.maijam. Tālrunis papildu informācijai: 26645713, 29179179. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: KULTŪRAS PASĀKUMU ORGANIZATORS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Rūjienas iela 1, Mazsalaca, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Kultūra / Māksla Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-05-19 Kontaktpersona: dace.jurka@valmierasnovads.lv 26645713

Mūsu partneri