Lasīšanas laiks: < 1 min
Karstā laikā atsevišķi produkti bojājas ātrāk, ja tiek uzglabāti ārpus aukstuma iekārtas, jo tieši siltumā baktērijas vairojas ļoti ātri. Lietojot nekvalitatīvus pārtikas produktus, var inficēties ar dažādiem slimību izraisītājiem, piemēram, salmonellām, vai saindēties ar mikroorganismu toksīniem, aģentūru BNS informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).
Karstajā laikā īpaša uzmanība jāpievērš piena, gaļas un zivju produktiem, kā arī olām un dažādiem jau sagatavotiem ēdieniem, piemēram, gatavajiem salātiem un saldajiem ēdieniem vai pusfabrikātiem.
Gatavojot gaļu, zivis, arī vistas gaļu, jāatceras, ka tikai kārtīgi to izcepot, uzvārot iespējams izsargāties no saslimšanas. Ēdienu vēlams apēst tūlīt pēc pagatavošanas. Savukārt neapēstais ēdiens jāuzglabā aukstumā un noslēgtos traukos, lai tas nebojātos.
Katru reizi pirms ēdiena iegādāšanās un lietošanas uzturā, jāpārliecinās vai ēdienam nav slikta smarža, šaubīgs vizuālais izskats, vai nav beidzies tā derīguma termiņš un vai tirdzniecības vietā tiek ievēroti produkta uzglabāšanas nosacījumi. Ēdot restorānā, ēdnīcā vai kafejnīcā, jāpārliecinās, vai ēdiens ir kvalitatīvi pagatavots.
Pirms ēdiena pagatavošanas un ēšanas jānomazgā rokas ar ziepēm tīrā un tekošā ūdenī. Ja tas nav iespējams, jāizmanto roku tīrīšanai paredzētās mitrās salvetes vai dezinfekcijas līdzekļi.
Jau ziņots, ka trešdien Latvijā gaisa temperatūra pakāpsies līdz +28..+32 grādiem.