Lasīšanas laiks: 2 min
Kad ziemu un sniegpārslas gribas redzēt ne tikai aiz loga, bet arī virtuvē, var pagatavot šo vienkāršo recepti no portāla simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
Cepumiem:
- 270 g miltu
- 100 g baltā cukura
- Šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1 ola
- 115 g nesālīta sviesta, kas sagriezts mazos gabaliņos
Garnējumam:
- Krāsains cukurs (var gan nopirkt veikalā, gan nokrāsot ar pārtikas krāsām)
- Riekstu gabaliņi
- Pūdercukurs
Pagatavošana:
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C. Kamēr sildās krāsns, bļodā sajauc miltus, cukuru un sāli. Tad pievieno vaniļas ekstraktu. Masai pa vidu iesit vienu olu un pa visu bļodu izber sviesta gabaliņus. Visu sajauc. Masu nevajag pārmīcīt, jo tad sanāks cieti cepumi.
- Ievieto masu cepumu formu veidotājā vai plastikāta maisiņā, kam nogriezts mazs stūrītis. Uz cepamā papīra spiež cepumus sev vēlamajā sniegpārsliņas formā, tikai ne pārāk biezus. Ja kāds cepums neizdodas, kā iecerēt, masu var ielikt atpakaļ cepumu formu veidotājā vai plastikāta maisiņā un spriest no jauna.
- Cepumus cep 180°C aptuveni 10-12 minūtes. Šie cepumi nepaliks brūni, tāpēc nav ieteicams tos pārcept. Kad tie ir gatavi, var ķerties pie dekorēšanas. Jādekorē tad, kad tie ir tikko izņemti no krāsns. Dekorē pēc saviem ieskatiem.
- Ļauj cepumiem pastāvēt uz pannas aptuveni 5 minūtes. Tad uzmanīgi saliek traukā un ļauj atdzist pilnībā. Tikai tad tie ir gatavi pasniegšanai.
Lai labi garšo!