Lasīšanas laiks: 2 min
Simpozija “Mālēdiens” noslēgumā, piektdien, 8.jūlijā, un sestdien, 9.jūlijā, plkst.19.00 Vaidavas ezera krastā tiks organizētas brīvdabas vakariņas “Pilnbrieda garša. Latvijas vasara”, informē Valmieras Tūrisma informācijas centrs (TIC).
Vakariņas notiks brīvā dabā apmēram 3,5 stundu garumā. Vakariņas būt īpaša noskaņu, skaņu, smaržu, krāsu un garšu simbioze, kuras laikā šefpavāra uz vietas gatavotie ēdieni tiks pasniegti uz mākslinieku radītajiem traukiem.
Simpozija noslēguma īpašās vakariņas ir iekļautas Latvijas kā Eiropas gastronomiskā reģiona “iesildīšanas” programmā.
Vakariņās tiks servētas 11 kārtas, kuras no Latvijā audzētiem produktiem gatavos garšu burvis – restorāna “Valmiermuižas vēstniecība Rīgā” šefpavārs – Dzintars Kristovskis. Vakariņās Dzintara Kristovska radītais gastronomiskais baudījums tiks servēts un pasniegts uz simpozija laikā dažādas pasaules valstis pārstāvošu 17 mākslinieku speciāli šai ēdienkartei radītajiem unikālajiem un neatkārtojamajiem māla traukiem. Pasākuma laikā būs iespējams iegādāties mākslinieku radītos traukus. Vairāk informācijas: tel. nr. 67563535, e-pasts: info@symposiums.lv.
Starptautiskā keramikas simpozija pasākumus organizē biedrība “Radošuma meka”. Pasākumus atbalsta “Vaidava Ceramics”, “Valmiermuižas alus”, Kocēnu novada dome, Vidzemes plānošanas reģions, Valsts Kultūrkapitāla fonds, “Kunturi”. Informatīvais atbalstītājs – “Četras sezonas”. Īpaši pārsteigumi vakariņu viesiem no “Nilsson Coffee” un “Bee in”.
Jau vēstījām, ka no 26.jūnija līdz 9.jūlijam SIA “Vaidava Ceramics” ražotnē norisinās 1.Starptautiskais keramikas simpozijs “Mālēdiens”, kurā piedalās 20 keramikas mākslinieki no tādām pasaules valstīm kā Latvija, Šveice, Beļģija, ASV, Spānija, Gruzija, Argentīna, Īrija, Norvēģija, Turcija, Jordānija, Krievija, Somija un Izraēla. Kā Simpozija vadītāji piesaistīti divi izcili keramiķi – Vincents Kempenajers (Vincent Kampenaers) no Beļģijas un Inita Reimandova no Latvijas.