Valmieras Ziņas

Sākusies pieteikšanās tūrisma konferencei Valmierā

Lasīšanas laiks: 4 min

No šā gada 7.septembra ir iespējams reģistrēt dalību starptautiskajai, zinātniskajai konferencei “Pieredze, inovācijas un izaicinājumi tūrismā: globālo tendenču vietējie risinājumi”, kas notiks šī gada 21. oktobrī Valmierā, Vidzemes Augstskolā, Cēsu ielā 4, informē Valmieras pilsētas pašvaldība.

Konferencē tiks aplūkotas tēmas, kas ir nozīmīgas Latvijas tūrisma un viesmīlības nozares nākotnes konkurētspējas veicināšanā, aktualizējot turpmākās desmitgades stratēģijas. Pasākuma norise plānota lekciju un paneļdiskusiju veidā, iezīmējot trīs galvenās tēmas:

  • Vietu zīmolvedība un pasākumu vadība;
  • Gastronomijas tūrisms un mūsdienu garša Baltijas jūras reģionā;
  • Tendences, inovācijas un tehnoloģiskie risinājumi tūrismā.

Izvēršot plašāk galvenās tūrisma konferences vadlīnijas, ar savu pieredzi un aktuālajam tendencēm konferences apmeklētājus iepazīstinās trīs īpašie viesi:

  • Tēmu Moilanens (Teemu Moilanen) no Somijas – par publiskajiem pasākumiem galamērķu zīmolvedības stiprināšanā;
  • Jans Krags Jakobsens (Jan Krag Jacobsen) no Dānijas – par mūsdienu Skandināvu virtuves manifestu, ieviešanas pieredzi un zināšanu pārnesi Baltijas jūras reģionā;
  • Mario Seps (Mario Sepp) no Austrijas – par pakalpojuma dizainu tūrisma produktu veidošanā.

Plašāka informācija par lektoriem pieejama šeit.

Konferences dalībniekiem būs iespēja piedalīties divos paralēlo sesiju blokos un diskusijās, kur katrā no tām tiks piedāvāti trīs tematiskie virzieni un konferences dalībniekiem būs jāizvēlas viens sev saistošākais. Trīs galvenās lekcijas un daļa paralēlo sesiju notiks angļu valodā. Pasākuma laikā pēc nepieciešamības tiks nodrošināts arī sinhronais tulkojums latviešu valodā.

Pirmajā paralēlo sesiju blokā tiks aplūkotas tēmas “Inovācijas un IKT (informācijas un komunikāciju tehnoloģiju) risinājumi tūrismā”, “Tendences un nākotnes ceļotāji”, kā arī “Stratēģijas tūrisma galamērķu pārvaldībai Baltijā”. Sesijā par Inovācijām un IKT risinājumiem būs iespēja dzirdēt tādus lektorus kā Ernestu Gabrānu no uzņēmuma “Wunderkraut Latvija”, Kasparu Osi no Vidzemes Augstskolas, kā arī pētniekus no Igaunijas – Reini Ahasu (Rein Ahas) un Janiku Raunu (Janika Raun), pārstāvot Tartu Universitāti un organizāciju “Mobility Lab”. Tematikas “Tendences un nākotnes ceļotāji” ietvaros uzstāsies informācijas tehnoloģiju TV raidījuma “Nākotnes parks” vadītājs Reinis Zitmanis, uzņēmuma SIA “Aspired” valdes locekle Ilze Eglāja, kā arī mediju aģentūras “Dentsu Aegis Network Latvia – Vizeum Latvija” vadītāja – stratēģiju direktore Linda Saulīte. Trešās paralēlās sesijas laikā par stratēģijām tūrisma galamērķu pārvaldībā būs iespēja dzirdēt Igaunijas tūrisma departamenta tūrisma galamērķu klientu attiecību koordinatori Kristīnu Jorsu (Kristiina Jors), Lietuvas Ekonomikas ministrijas Tūrisma departamenta galveno speciālisti Lidiju Bajarunieni (Lidija Bajaruniene), kā arī tūrisma nozares ekspertu un Vidzemes Augstskolas lektoru Andri Kleperu, diskusijā piedaloties arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta direktorei Inesei Šīravai.

Otrā sesiju bloka tēmas būs “Zīmolvedība un tūrisma galamērķi”, “Baltijas mūsdienu garša. Restorānu tendences” un “Pakalpojumu dizains industriālā mantojuma kontekstā”. Diskusijās un lekcijās par zīmolvedību ar savu pieredzi dalīsies TV raidījumu vadītāja un gastronomisko performanču aizsācēja Gundega Skudriņa, Latvijas Pasākumu producentu asociācijas un SIA “Ideju institūts” vadītājs Guntis Ērglis un Strenču pilsētas apbalvojuma “Goda pilsonis” saņēmējs Mārtiņš Gaigals. Baltijas mūsdienu garšu apspriedīs trīs vadošie šefpavāri no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas: Ēriks Dreibants, Deivids Prasipaliauskas (Deivydas Prasipaliauskas) un Renē Usmes (Rene Uusmees). Savukārt par pakalpojuma dizainu industriālā mantojuma kontekstā runās asociācijas “European Greenways” (Eiropas Zaļie ceļi – tulk.) direktore Mersedesa Munjoza Zamora (Mercedes Muñoz Zamora), Latvijas Industriālā mantojuma fonda valdes loceklis un VAS “Latvijas dzelzceļš” industriālā mantojuma eksperts Toms Altbergs, kā arī Hiderabadas (Hyderabad) Tūrisma un Viesmīlības vadības institūta (Indija) doktors G.Mahenders Redijs (G.Mahender Reddy).

Dalības maksa konferencē: 25 EUR no personas, bet no 7.oktobra – 35 EUR.

Reģistrēšanās konferencei, plašāka informācija par konferences programmu un norēķiniem pieejama vietnē https://www.registration.lv/pieredze_inovacijas_turisms_Valmiera/lv.

Papildinformācijas un jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar konferences organizatoriem, rakstot uz conference@va.lv.

Valmiera ir reģiona uzņēmējdarbības centrs un vienoti ar Gaujas Nacionālo parku ierindojas starp eksportspējīgākajiem tūrisma galamērķiem Baltijā, savukārt Vidzemes Augstskola ar vadošajiem tūrisma nozares speciālistiem ir jauno tūrisma profesionāļu kalve, tādējādi konferences vietas izvēle ir pamatots ieguldījums reģionālajā attīstībā un Baltijas mēroga tūrisma stratēģisko virzienu ietekmēšanā.

Konferenci organizē: Valmieras pilsētas pašvaldība un Vidzemes Augstskola sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamentu.

Sadarbības partneri: Vidzemes Tūrisma asociācija un Vidzemes Plānošanas reģions.

Galvenais informatīvais atbalstītājs: Travelnews.lv

Aktuālais jautājums

Vai 2025. gads Jums būs veiksmīgāks par 2024. gadu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Uzņēmums “Rūjienas saldējums” aicina pievienoties saldējuma fasēšanas darbiniekus Mēs Tev uzticēsim: Veikt darbu pie ražošanas līnijām saldējuma ražotnē - fasēšana, līmēšana, krāmēšana un citi pienākumi; Veikt gatavās produkcijas, iepakojuma kvalitātes, marķējuma novērtēšanu; Veikt citus līdzīga rakstura uzdevumus pēc maiņas vadītāja norādēm. No Tevis sagaidām: Precizitāti, atbildības sajūtu, spēju produktīvi darboties intensīvos darba apstākļos; Spēju strādāt naktīs; Vēlmi mācīties un apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 5 EUR stundā, nakts stundās 7.50 EUR pirms nodokļu nomaksas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Darbu maiņu grafikā – dienas un nakts maiņas; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Iespēju iegādāties saldējumu par darbiniekiem draudzīgām cenām; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 31.janvārim uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: CEHA STRĀDNIEKS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 2 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-01-31 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

“Rūjienas saldējums” komanda aicina pievienoties ražošanas iekārtu operatoru! Darba pienākumi: Pamatdarbs pie ražošanas iekārtām, līnijām - produkta palaišana, uzraudzība, līniju regulācija un citi pienākumi; Uzraudzīt ražošanas iekārtu darbību; Veikt ražošanas iekārtu un līniju plānveida un neplānotos remontdarbus un citus darba pienākumus. No Tevis sagaidām: Pieredze un iemaņas darbā ar tehniskām iekārtām; Precizitāti, spēju pieņemt lēmumus, uzņemties atbildību; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u. Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 1500 EUR pirms nodokļu nomaksas (viss atkarīgs no Tavas pieredzes, apķērīguma, vēlmes strādāt un citiem apstākļiem); Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Bezmaksas kafiju un saldējumu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) līdz 31. janvārim uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv  Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: PIENA PRODUKTU RAŽOŠANAS IEKĀRTU OPERATORS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-01-31 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

Mūsu partneri