Lasīšanas laiks: 3 min
Karaliski gardai maltītei nebūt nav jāmaksā dārgi. Izvēloties kvalitatīvus produktus par izdevīgu cenu, ir iespējams ne tikai ietaupīt, bet arī draugus pacienāt ar īpašiem gardumiem. “Rimi” veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs karaliskas receptes.
Liellopa steiks ar grilētiem dārzeņiem
Pagatavošanas laiks 25 līdz 40 minūtes, porciju skaits paredzēts četriem cilvēkiem.
Nepieciešams liellopa steiks 800 gramu, divas paprikas, divi baltie redīsi, divi gabali salātu “Pak choi”, divi sarkanie sīpoli, četras ķiploka daiviņas, četri zariņi svaiga rozmarīna, četras ēdamkarotes “Rimi Extra Virgin” olīveļlas, “Selection by Rimi” sāls ar zaļumiem un piparu maisījums.
Marinē liellopa steiku – pārkaisa ar pipariem, rīvētu ķiploku, svaigu rozmarīnu un apslaka ar olīveļļu. Notīra dārzeņus, sagriež vidēji lielās šķēlēs, lai, liekot uz grila, tie nesadegtu un pēc gatavošanas būtu sulīgi.
Dārzeņus apslaka ar divām ēdamkarotēm olīveļļas, pievieno sāli ar zaļumiem. Uz sakarsēta grila cep gaļu. Kad gaļa gatava, pievieno sāli. Liek uz grila arī dārzeņus. Grilē, regulāri apgrozot. Liellopu steiku pasniedz siltu kopā ar grilētiem dārzeņiem.
Divu sieru un garneļu sacepums
Pagatavošanas laiks 40 minūtes. Porciju skaits paredzēts četriem līdz sešiem cilvēkiem.
Nepieciešama 250 gramu “Rimi” pastas “Penne”, 300 grami garneļu, 100 gramu “Rimi” saldētu zirnīšu, 100 gramu “Rimi” saldās kukurūzas, 100 gramu “Rimi” ķiršu tomātiņi, 200 gramu “Rimi” kausētā siera, 130 gramu “Rimi” svaigā siera ar garšvielām un zaļumi pēc izvēles.
Vāra makaronus divas līdz trīs minūtes, sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, makaronus nokāš, jauc kopā ar kausēto sieru, garnelēm, ķiršu tomātiņiem. Klāt pievieno “Rimi” zirnīšus un kukurūzu.
Liek visu cepamajā traukā, pa virsu kārto sadrumstalotu svaigo sieru ar garšvielām. Cep 25 līdz 30 minūtes un pasniedz ar zaļumiem. Garneļu vietā var pievienot vairāk dārzeņus un pagatavot veģetāro sacepumu.
Mandeļu drumstalu ogu kūka
Pagatavošanas laiks 40 minūtes. Porciju skaits paredzēts četriem cilvēkiem.
Pamatnei nepieciešami 500 grami saldētu vai svaigu ogu un 100 grami “Rimi” cukura. Drumstalām nepieciešami 100 grami “Rimi” sviesta, 100 grami miltu, 100 grami mandeļu miltu vai saberztu mandeļriekstu, 100 grami pūdercukura un šķipsniņa sāls. Pasniegšanai nepieciešams “Selection by Rimi” saldējums – četras saldējuma bumbas.
Gatavo drumstalas – sajauc sviestu ar miltiem, mandeļu miltiem, pūdercukuru un šķipsniņu sāls. Masu atdzesē ledusskapī līdz sviests sastingst.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, izvēlas formu kūkas pamatnei un tajā ieber ar cukuru sajauktas, saldētas vai svaigas ogas.
Pārkaisa sagatavotās drumstalas un cep 20 līdz 30 minūtes, līdz drumstalas kļuvušas zeltainas. Kūku pasniedz siltu, trauciņos kopā ar “Rimi” saldējumu.