Lasīšanas laiks: 2 min
Šodien, 6.septembrī, Ķīpsalas izstāžu kompleksā atklāta pārtikas industrijas izstāde “Riga Food 2017”, kuras oficiālās atklāšanas ceremonijas noslēgumā tika apbalvoti Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) rīkotā vietējo augstākās kvalitātes piena produktu konkursa laureāti.
Šogad konkursā tika apbalvoti labākie piena produkti kategorijās “Piens un skābpiena dzērieni”,”Biezpiena izstrādājumi un svaigie sieri”, “Nogatavinātie un kausētie sieri”, kā arī “Skābais krējums ar tauku saturu 20%”.
Kategorijā “Piens un skābpiena dzērieni” zelta medaļu piešķīra AS “Tukuma piens” ražotajam produktam “Piens ar D vitamīnu”, sudraba medaļu saņēma SIA “Rīgas piensaimnieks” produkts “Grieķu jogurts “Valmiera“, 2%”, bet bronzas medaļu piešķīra AS Latgales piens” produktam “Dzeramais jogurts rabarberu-aveņu ar bifidobaktērijām un D3 vitamīnu”.
Kategorijā “Biezpiena izstrādājumi un svaigie sieri” pirmo vietu piešķīra SIA “Latvijas piens” produktam “Sniega bumbas ar “Džiugas” sieru”, otro vietu – AS “Limbažu siers” ražotajam produktam “Svaigais krēmsiers ar ķiploku”, bet trešo vietu saņēma SIA “Rīgas piensaimnieks” ražotais “Citronu biezpiena sieriņš “Kārums” citronu glazūrā”.
Kategorijā “Nogatavinātie un kausētie sieri” pirmo vietu ieguva AS “Cesvaines piens” ražotais “Kazas piena siers”, otro vietu ieguva šī paša uzņēmuma ražotais produkts “Siers ar amoliņu”, bet bronzas medaļu ieguva AS “Latgales piens” ražotais “Kausētais siers ar kūpinātu lasi”.
Skābā krējuma konkursā par labāko atzīts AS “Jaunpils piens” produkts “Jaunpils skābais krējums “Zelta” ar tauku saturu 20 %”, AS “Tukuma piens” produkts “Skābais krējums 20%”, kā arī AS “Valmieras piens” produkts “Skābais krējums 20% “Valmiera“”.
Šā gada konkursa komisijā līdzās LPCS vadītājam Jānim Šolkam bija Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un konkursa komisijas vadītāja asociētā profesore Inga Ciproviča, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta “BIOR” Kvalitātes nodaļas vecākā eksperte Inese Ozollapa, “BIOR” Ķīmijas nodaļas vecākā eksperte Daina Podskočija, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Zeltīte Skalberga, Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta Tirgus kopējās organizācijas nodaļas vadītāja Dace Freimane, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante, diētas ārste Lolita Neimane, mazumtirgotāja “Maxima Latvija” Procesu un kvalitātes vadības departamenta direktore Dace Grava un mazumtirgotāja “Rimi Latvia” kvalitātes vadītāja Māra Tamane.
Labākie konkursanti saņēma “Riga Food 2017” medaļas un LPCS atzinības rakstus.
Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursu rīkoja LPCS sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību “BT 1” un to finansiāli atbalstīja Zemkopības ministrija.
Jau ziņots, ka no šīs dienas līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks izstāde “Riga Food 2017”, kas piedāvās starptautisku un pašmāju uzņēmumu un organizāciju ekspozīcijas, meistaru un pārtikas produktu konkursus, jaunumu prezentācijas, izglītojošus seminārus, šovus, kā arī meistarklases un degustācijas.