Valmieras Ziņas

Recepte: Ziemassvētku spieķīšu cepumi

Lasīšanas laiks: 2 min

Ziemassvētki vairs nav aiz kalniem, tāpēc piedāvājam recepti, svētku noskaņas radīšanai, no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 230 g nesālīts sviests, istabas temperatūras
  • 200 g granulēts cukurs
  • pusotra tējkarote piparmētru ekstrakts
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakts
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1 liela ola
  • 385 g universālie milti
  • 1 tējkarote šķidrā, sarkanā pārtikas krāsviela
  • 1 olas baltums dekorēšanai
  • 1 tējkarote cukurs dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Bļodā liek sviestu, cukuru, piparmētru ekstraktu, vaniļas ekstraktu, cepamo pulveri un sāli. Visu kārtīgi samaisa, vislabāk izmantot mikseri. Pievieno olu un vēlreiz kārtīgi samaisa, tad pievieno miltus un maisa ar mikseri tik ilgi, kamēr visa masa ieguvusi viendabīgu konsistenci. 
  2. Mīklu sadala divās daļās, vienu daļu noliek malā, bet otrai uzmanīgi pievieno sarkano pārtikas krāsvielu un, izmantojot lēnāku miksera režīmu, vienmērīgi iemaisa krāsu mīklā.
  3. Katru mīklas daļu ietin pārtikas plēvē, izveido diska formu un liek ledusskapī atdzesēties vismaz uz 3 stundām.
  4. Krāsni sakarsē līdz 180ºC. Cepamo pannu izklāj ar cepamo vai sviesta papīru.
  5. Izņemot no ledusskapja mīklu, abām daļām vajadzētu būt stingrām, tomēr pietiekami mīkstām, lai no tām viegli varētu izveidot formas. Ja mīkla ir pārāk stingra, atstāj to uz īsu brīdi istabas temperatūrā sasilt. Mīklu gan nevajadzētu pārāk ilgi turēt istabas temperatūrā, jo tad tā paliks mīksta un no tās būs grūtāk kaut ko veidot.
  6. No katra mīklas gabala izveido aptuveni 2,5 cm lielas bumbiņas, vienādā skaitā katrā krāsā. Katru bumbiņu izrullē aptuveni 12 cm garā, virves veida formā. Izrullētos baltos un sarkanos mīklas gabalus savirpina kopā un galu noloka, lai veidotu spieķīša formu. Visus cepumus kārto uz cepamās pannas ar 5 cm atstarpi vienu no otra.
  7. 1 olas baltumam pievieno 1 ēdamkaroti ūdens un kārtīgi saputo. Katru cepumu apziež ar saputoto olas baltumu un uzber šķipsniņu cukura.
  8. Cepumus cep aptuveni 8-10 minūtes, kamēr tie kļuvuši nedaudz brūni. Kad izcepušies, atdzesē un ir gatavi ēšanai.

Lai labi garšo!

.

Zāles darbinieks/-ce Tu iegūsi: stabilu atalgojumu vienmēr laikā 5.00 EUR/h - 5.45 EUR/h (bruto), mēs parūpēsimies par Tavu maltīti – katru dienu bezmaksas un garšīgas pusdienas; atbalsts un apmācības, lai Tev būtu viss nepieciešamais veiksmīgam darba sākumam; veselības apdrošināšanu (pēc nostrādātiem 3 mēnešiem); apmaksātu pirmreizējo obligāto veselības pārbaudi; dāvanas svētkos un stipendijas bērniem par izcilām sekmēm - mēs novērtējam un atbalstām ģimenes vērtības; 300 EUR bonuss par katru rekomendēto kolēģi, kurš uzsāks darbu mūsu komandā. Mēs sagaidām: pamatizglītību,  latviešu valodas zināšanas atbilstoši A1 līmenim,  vēlmi un spēju aktīvi strādāt. Mēs tev uzticēsim: izvietot preces,  pārbaudīt preču marķējuma atbilstības cenu zīmēm,  kontrolēt preču derīguma termiņus, konsultēt pircējus Pieteikties vari šeit, atverot saiti! Ja ir kādi jautājumi, zvani uz bezmaksas tālruni 80000088. Profesija: TIRDZNIECĪBAS ZĀLES DARBINIEKS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Georga Apiņa iela 10A, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 2 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-05-31 Kontaktpersona: Pieteikties, atverot saiti. 80000088 Izglītības līmenis: Vispārējā pamatizglītība

Mūsu partneri