Valmieras Ziņas

Recepte: Ziemassvētku našķis

Lasīšanas laiks: 2 min

Piedāvājam recepti vienkāršam, ātri pagatavojamam, bet ļoti gardam našķim, no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 28 – 35 gabali sāls krekeri (vidēja izmēra)
  • 220 g tumši brūnā cukura
  • 225 g nesālīta sviesta
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 2 tases (10-12 unces) sasmalcinātas tumšās šokolādes
  • 280-300 g tumšās šokolādes (sasmalcinātas)
  • aptuveni 25×40 cm liela panna vai cepamais trauks

Pagatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Pannas apakšu un malas izklāj ar foliju un vienā slānī traukā izklāj krekerus.
  2. Pannā liek sviestu, cukuru un sāli. Karsē uz vidēji lēnas uguns, nepārtraukti maisot, kamēr sviests izkusis. Ik pa laikam apmaisot, karsē vēl 3-5 minūtes, kamēr viss sāk vārīties un palikt brūns. Pannu noņem no uguns un iemaisa vaniļas ekstraktu.
  3. Visu cukura-sviesta uzvārīto masu pārlej pāri krekeru slānim, vienmērīgi izlīdzina. Trauku ar krekeriem liek cepeškrāsnī cepties aptuveni uz 5 minūtēm.
  4. Šokolādi izkausē vai nu mikroviļņu krāsnī, vai ūdens peldē (pēc izvēles).
  5. Krekerus izņem no krāsns, ļauj tiem vismaz 1 minūti atdzist un karamelei pārstāt burbuļot. Tad pāri lej šokolādi un vienmērīgi izlīdzina. 
  6. Trauku vispirms atstāj istabas temperatūrā atdzist, pēc tam pārvieto uz ledusskapi un atstāj to tur uz nakti.
  7. Kad našķis atdzisis, to izņem no cepamās pannas, uzmanīgi noņem folija kārtu. Visu lielo gabalu dala mazākos gabaliņos, izmantojot asu virtuves nazi.

Lai labi garšo!

Aktuālais jautājums

Vai 2025. gads Jums būs veiksmīgāks par 2024. gadu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri