Lasīšanas laiks: 2 min
Piedāvājam recepti vienkāršam, ātri pagatavojamam, bet ļoti gardam našķim, no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 28 – 35 gabali sāls krekeri (vidēja izmēra)
- 220 g tumši brūnā cukura
- 225 g nesālīta sviesta
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 2 tases (10-12 unces) sasmalcinātas tumšās šokolādes
- 280-300 g tumšās šokolādes (sasmalcinātas)
- aptuveni 25×40 cm liela panna vai cepamais trauks
Pagatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Pannas apakšu un malas izklāj ar foliju un vienā slānī traukā izklāj krekerus.
- Pannā liek sviestu, cukuru un sāli. Karsē uz vidēji lēnas uguns, nepārtraukti maisot, kamēr sviests izkusis. Ik pa laikam apmaisot, karsē vēl 3-5 minūtes, kamēr viss sāk vārīties un palikt brūns. Pannu noņem no uguns un iemaisa vaniļas ekstraktu.
- Visu cukura-sviesta uzvārīto masu pārlej pāri krekeru slānim, vienmērīgi izlīdzina. Trauku ar krekeriem liek cepeškrāsnī cepties aptuveni uz 5 minūtēm.
- Šokolādi izkausē vai nu mikroviļņu krāsnī, vai ūdens peldē (pēc izvēles).
- Krekerus izņem no krāsns, ļauj tiem vismaz 1 minūti atdzist un karamelei pārstāt burbuļot. Tad pāri lej šokolādi un vienmērīgi izlīdzina.
- Trauku vispirms atstāj istabas temperatūrā atdzist, pēc tam pārvieto uz ledusskapi un atstāj to tur uz nakti.
- Kad našķis atdzisis, to izņem no cepamās pannas, uzmanīgi noņem folija kārtu. Visu lielo gabalu dala mazākos gabaliņos, izmantojot asu virtuves nazi.
Lai labi garšo!