Lasīšanas laiks: < 1 min
Līgo svētki saistās ar kopā būšanu – vainagu pīšanu, dziedāšanu un lēkšanu pāri ugunskuram. Arī ēdiena gatavošana un baudīšana veicina ģimenes kopības sajūtu, tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga upene.lv autori Anniju Mihelsoni piedāvā piecas receptes, ko viegli pagatavot Līgo svētku galdam kopā ar bērniem.
Zaļais rabarberu-piparmētru smūtijs ar 4 graudu pārslām (3 glāzes)
Sastāvdaļas:
- 350 ml auksta rīsu-mandeļu piena
- 2 saujas Latvijā audzētu spinātu
- 3-4 zariņi svaigu piparmētru
- 1 rabarbera kāts
- 1/3 glāzes 4 graudu pārslu
- 5 žāvētas dateles bez kauliņiem
Pagatavošana:
- Šo recepti bērni var pagatavot paši, vecākiem tikai nedaudz jāpiepalīdz – lai smūtijs iegūtu vislabāko konsistenci un garšu, tā pagatavošanā svarīgi ievērot blendēšanas secību.
- Nomizojiet rabarbera kātu un sagrieziet to gabaliņos.
- Blenderī ielejiet pienu un pieberiet rabarberu gabaliņus. Blendējiet aptuveni 1min., pievienojiet pārslas un blendējiet vēl 1 min..
- Iegūtajam dzērienam pievienojiet zaļumus, sablendējiet, tad pievienojiet dateles un vēl nedaudz blendējiet.
- Ja vēlaties baudīt vēsāku dzērienu, pievienojiet nedaudz ledus. Baudiet uzreiz.