Lasīšanas laiks: 2 min
Jaunā gada svinībām nepieciešams uz galda likt kādu gaļas ēdienu. Piedāvājam vienkāršu recepti no portāla Simplyrecipes.com kā pagatavot vistas gaļu paprikas mērcē.
Sastāvdaļas:
- 6 līdz 8 vistas stilbiņi ar kaulu un ādiņu
- 2 ēdamkarotes sinepju
- Sula, ko var izspiest no 1 citrona
- 15-20 g sasmalcinātas paprikas
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 400 g mazu kartupeļu
- 1 sarkanais sīpols, sagriezts 8 daivās
- 6 ķiploka daiviņas
- Ķiršu tomāti (pēc ieskatiem)
- Sakapāts timiāns (pēc ieskatiem)
- Pētersīļa lapas dekorēšanai
Pagatavošana:
- Uzsilda cepeškrāsni uz 200° Novieto režģi, uz kura liks cepamtrauku, cepeškrāsnij pa vidu.
- Kamēr silst cepeškrāsns, sagatavo vistu. Ar šķērēm vai asu nazi nogriež liekos taukumus no vistas stilbiņiem. Atlikušo vistu nokaisa ar sāli un pipariem.
- Lielā bļodā sajauc sinepes, citrona sulu, papriku, 2 ēdamkarotes olīveļļas, sāli un piparus (pēc ieskatiem). Masā kārtīgi apviļā vistu. Visu atstāj bļodā un paliek malā, kamēr tiek sagatavoti dārzeņi.
- Mazos kartupeļus sagriež uz pusēm vai četrās daļās. Nomizo sarkano sīpolu un sagriež 8 daivās (visā garumā). Ar naža galu viegli paspiež ķiploku, lai varētu noņemt miziņu, bet nevajadzētu ķiploku saspiest pavisam. Uz pusēm sagriež ķiršu tomātus, taču tos neliek kopā ar citiem dārzeņiem.
- Lielā, dziļā cepamtraukā saliek kartupeļus, sīpolus, ķiplokus un pārkaisa ar sāli un pipariem. Pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas. Pārkaisa ar timiānu. Traukā starp dārzeņiem iekārto vistu un klāt pievieno vēl dārzeņus. Pārkaisa ar pāri palikušo sinepju masu. Bez vāka cep aptuveni 30 minūtes 200°
- Pēc tam izņem pannu no krāsns, pievieno ķiršu tomātus un turpina cept aptuveni 20-25 minūtes vai arī tikmēr, kamēr dārzeņi ir mīksti.
- Pasniedz ar salātiem vai kraukšķīgu maizi.
Lai labi garšo!