Valmieras Ziņas

Recepte: Vistas piccata

Lasīšanas laiks: 2 min

Piedāvājam pavisam vienkāršu, ātri pagatavojamu vistas piccatas recepti gardam trešdienas vakaram no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 2-4 bez kauliem, bez ādas, vistas krūtiņu pusītes
  • 70 g miltu
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • Šķipsniņa melnie melnie pipari
  • 3 ēd.k. rīvētu Parmezāna sieru
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 120 ml vistas buljonu vai sauso baltvīnu 
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • 50 g sālītu kaperu
  • 2 ēd.k. sasmalcinātus svaigus pētersīļus

Pagatavošana:

  1. Vistas krūtiņu pusītēs horizontāli izdara griezumu un filejas atloka kā “taurenīšus” vaļā. Ja gabali šķiet pārāk biezi tos ieliek starp pārtikas plēvēm un ar gaļas āmuru izklapē nedaudz plānākus (apmēram 0,6cm plānumā)
  2. Kopā samaisa miltus, sāli, piparus un rīvēto Parmezāna sieru. Vistas gabalus iemērc ūdenī un pēc tam tos liek miltu, sāls, piparu maisījumā un kārtīgi apviļā.
  3. Uz vidēji lielas uguns pannā uzkarsē olīveļļu un 2 ēd.k. sviestu. Pannā liek cepties vistu gabalus, bet pannu nedrīkst pārpildīt. Katru gabaliņu kārtīgi apcep, līdz kļuvis vidēji brūns, no katras puses. Apmēram 3 minūtes no katras puses. Izceptos gabalus no pannas pārvieto uz restītēm, kas novietotas pāri pannai, lai saglabātu tos apmēram 110°C grādu siltumā.
  4. Pannā lej vistas buljonu vai sauso baltvīnu, citronu sulu un kaperus. Visu karsē kamēr sāk veidoties mērce. Mērcē iemaisa atlikušās divas ēd.k. sviestu. 
  5. Uz atsevišķa šķīvja liek vistu un pāri lej mērci un pārkaisa ar svaigiem pētersīļiem.

Labu apetīti!

Aktuālais jautājums

Vai 2025. gads Jums būs veiksmīgāks par 2024. gadu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri