Lasīšanas laiks: 2 min
Gardākam sestdienas vakaram piedāvājam recepti no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
Mērcei
- Aptuveni 60 ml pirmā spieduma olīveļļas
- 2 ķiploku daiviņas, mizotas, smalki sagrieztas (apmēram 2 tējkarotes)
- 800 ml sasmalcinātus tomātus savā sulā
- 1/2 tējkarotes žāvētu baziliku (vai 1 ēd.k. sasmalcinātu svaigu baziliku)
- 1/4 tējkarotes žāvētu oregano (vai 1 tējkaroti sasmalcinātu svaigu oregano)
- 1/4 tējkarotes cukura
- Sāls un malti melnie pipari pēc garšas
Vistai
- 3 ēd.k. Dijonas sinepes
- 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes melnie pipari
- 700 g vistas, var izmantot gan krūtiņu, kas sadalītas uz pusēm, vai atkaulotas vistu krūtiņas, kas izklapētas apmēram 5 milimetru biezumā
- 125 g rīvmaizes
- 100 g smalki sarīvētu Parmezāna sieru
- 3 ēd.k. nesālīta, izkausēta sviesta
Pagatavošana:
- Pannā sakarsē olīveļļu, eļļā ber ķiplokus un apcep aptuveni 30 sekundes. Klāt ķiplokiem liek tomātus, baziliku, oregano, cukuru, šķipsniņu sāls un piparus. Visu uzvāra.
- Mērci turpina vārīt, līdz tā sāk sabiezēt, un sāk pastiprināties garšas, aptuveni 10-12 minūtes. Pēc garšas pievieno vēl garšvielu. Pannu apsedz ar vāku un mērci turpina uzturēt siltu.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230°C. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru vai foliju. Kamēr gatavojas mērce, laiks sagatavot vistu.
- Lielākā bļodā kopā samaisa sinepes, etiķi, sāli, un 1/4 tējkarotes piparu. Bļodā liek vistu un apviļā kārtīgi no abām pusēm izveidotajā marinādē.
- Atsevišķā bļodā kopā samaisa rīvmaizi, rīvētu Parmezāna sieru un 1/4 tējkaroti melno piparu. Visu kārtīgi samaisa un sausajām sastāvdaļām pievieno izkausēto sviestu. Visu pārvieto uz seklāku šķīvi.
- Vistas gabalus apviļā rīvmaizes mikstūrā, viegli gaļu tajā iespiežot. Apviļātos vistas gabalus pārvieto uz cepamo pannu.
- Visu cep 230°C aptuveni 15 minūtes, kamēr vistiņas palikušas zeltaini brūnas.
- Pasniedz ar rīsiem, nūdelēm vai pastu. Pāri lej mērci un pasniedz ar kraukšķīgo vistu!
Labu apetīti!