Lasīšanas laiks: < 1 min
Piparmētras var izmantot ne tikai tējai vai kā piedevu saldajiem ēdieniem, bet tās arī lieliski sader ar dažādiem pamatēdieniem. Piedāvājam gardas maltītes recepti no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 60 ml etiķa
- 60 ml olīveļļas
- 1,8-2,2 kg vista, sadalīta gabalos
- Sāls
- Svaigi malti melnie pipari
- 170 g medus
- 2-3 ēdamkarotes ūdens
- Pus sauja sasmalcinātu, svaigu piparmētru lapu (vai 2 ēdamkarotes kaltētas piparmētras)
Pagatavošana:
- Lielākā bļodā liek visus sagrieztos vistas gabalus. Etiķi sajauc kopā ar olīveļļu un lej pāri gaļai. Visus gabalus mazliet apviļā marinādē un ļauj iemarinēties (aptuveni stundu).
- Mazākā bļodā kopā sajauc medu, piparmētras un ūdeni. Pagaidām noliek malā.
- Sagatavo grilu vai uzkarsē grillpannu cepšanai. Vistas gabalus izņem no marinādes bļodas, katru gabalu bagātīgi iesmērē ar sāli un pipariem un liek uz grilla vai pannas cepties vispirms ar ādas daļu uz augšu. Cep aptuveni 30-40 minūtes, grozot ik pēc 7-8 minūtēm. Pēdējās 5-10 minūtēs katru gabalu no visām pusēm apsmērē ar medus-piparmētru glazūru un turpina cept. Vista ir gatava tad, kad tajā iegriežot, no tās netek sārts šķidrums.
Labu apetīti!