Lasīšanas laiks: < 1 min
Pavisam viegli pagatavojamam trešdienas desertam piedāvājam citronu pudiņa recepti no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 500 ml saldā krējuma
- 130 g cukura
- Smalki sarīvētu 1 citrona miziņu
- 6 ēdamkarotes citronu sulas
- 1 glāze mellenes, avenes, sagrieztas zemenes vai kazenes, lai dekorētu
Pagatavošana:
- Vidēja izmēra pannā uz vidējas uguns, kopā samaisa saldo krējumu, cukuru, citronu miziņu. Visu uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai, tad uguni nogriež mazāku, lai masa viegli vārītos un bieži apmaisa. Visu vāra apmēram 5 minūtes. (Visu krēmu vajadzētu uzmanīt, lai tas nepārvārās)
- Pievieno citronu sulu un vāra vēl 5 minūtes, nepārtraukti maisot.
- Pannu noņem no uguns un ļauj tai atdzist apmēram 5 minūtes.
- Visu krēmu izlej caur sietiņu kādā traukā ar kuru vieglāk pēc tam krēmu būtu saliet atsevišķās glāzēs. Tad visu salej apmēram 4 glāzēs.
- Pudiņu liek atvēsināties ledusskapī apmēram uz 2-3 stundām. Pirms pasniegšanas katrā glāzē ieber izvēlētās odziņas.
Lai labi garšo!