Lasīšanas laiks: < 1 min
Gatavojoties svētkiem, AS “Dobeles Dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas bloga “Lindas virtuve” autori Lindu Tellgrenu piedāvā recepti, ar kuru izdosies pārsteigt svētku viesus, iepriecināt gardēžus un padarīt svētku galdu krāšņāku.
Saimniecēm, kas vēlas maizi aizstāt ar ko veselīgāku vai neierastāku, šis būs lielisks papildinājums svētku uzkodu šķīvim. Vislabāk krekeri garšos, pasniegti ar sieru, olīvām vai gaļu.
Izejvielas (vienai pannai krekeru):
- 50 g sezama sēklu
- 70 g saulespuķu sēklu
- 70 g ķirbju sēklu
- 70 g linsēklu
- 90 g kviešu miltu
- 50 ml rapšu eļļas
- 150 g vāroša ūdens
- Šķipsna sāls mīklai un šķipsna – pārkaisīšanai
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem.
- Vidēja izmēra bļodā sajauc visas sastāvdaļas. Liek mīklu uz cepamā papīra un pa virsu liek identiska izmēra otru papīra loksni. Starp abām loksnēm esošo mīklu ar mīklas rulli izlīdzina pēc iespējas plānāku, vienādā biezumā aptuveni cepamās pannas izmērā. Ieceļ pannā un noņem augšējo papīra loksni.
- Ja vēlas, pārkaisa ar sāli un liek cepties krāsnī uz 50 – 60 minūtēm. Izņem no krāsns, atdzesē un salauž lielos gabalos. Pasniedz kopā ar uzkodām.