Valmieras Ziņas

Recepte: Veselīga alternatīva maizei – sēklu krekeri

Lasīšanas laiks: < 1 min

Gatavojoties svētkiem, AS “Dobeles Dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas bloga “Lindas virtuve” autori Lindu Tellgrenu piedāvā recepti, ar kuru izdosies pārsteigt svētku viesus, iepriecināt gardēžus un padarīt svētku galdu krāšņāku.

Saimniecēm, kas vēlas maizi aizstāt ar ko veselīgāku vai neierastāku, šis būs lielisks papildinājums svētku uzkodu šķīvim. Vislabāk krekeri garšos, pasniegti ar sieru, olīvām vai gaļu.

Izejvielas (vienai pannai krekeru):

  • 50 g sezama sēklu
  • 70 g saulespuķu sēklu
  • 70 g ķirbju sēklu
  • 70 g linsēklu
  • 90 g kviešu miltu 
  • 50 ml rapšu eļļas
  • 150 g vāroša ūdens
  • Šķipsna sāls mīklai un šķipsna – pārkaisīšanai

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem.
  2. Vidēja izmēra bļodā sajauc visas sastāvdaļas. Liek mīklu uz cepamā papīra un pa virsu liek identiska izmēra otru papīra loksni. Starp abām loksnēm esošo mīklu ar mīklas rulli izlīdzina pēc iespējas plānāku, vienādā biezumā aptuveni cepamās pannas izmērā. Ieceļ pannā un noņem augšējo papīra loksni.
  3. Ja vēlas, pārkaisa ar sāli un liek cepties krāsnī uz 50 – 60 minūtēm. Izņem no krāsns, atdzesē un salauž lielos gabalos. Pasniedz kopā ar uzkodām.

Aktuālais jautājums

Vai 2025. gads Jums būs veiksmīgāks par 2024. gadu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri