Valmieras Ziņas

Recepte: Valriekstu sniega bumbu cepumi

Lasīšanas laiks: < 1 min

Piedāvājam ziemīgu recepti svētku noskaņas radīšanai Pirmajos Ziemassvētos, no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 140 g universālie milti
  • 130 g valrieksti, smalki sagriezti
  • 2-3 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 120 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • Šķipsniņa sāls
  • Pūdercukurs, apmēram 120 g

Pagatavošana:

  1. Krāsni uzsilda līdz 150°C un cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Lielākā bļodā kopā sajauc visas sausās sastāvdaļas (miltus, valriekstus, sāli, cukuru), klāt pievieno vaniļas ekstraktu. Sviestu sagriež mazākos gabaliņos un pievieno sausajām sastāvdaļām, visu rūpīgi ar rokām samīca kopā. No visas masas veido mazāka izmēra bumbiņas (ne lielākas par, piemēram, valriekstu), kuras novieto uz cepamās pannas ar vismaz 2,5 cm atstarpēm.
  3. Cepumiņus cep 35 minūtes. Kad tie izcepušies un vēl joprojām ir silti, bet pietiekoši vēsi, lai tiem pieskartos, cepumu bumbas apviļā pūdercukurā un noliek malā pilnībā atdzist. Kad Cepumi atdzisuši, tos vēlreiz apkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Aktuālais jautājums

Vai 2025. gads Jums būs veiksmīgāks par 2024. gadu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri