Valmieras Ziņas

Recepte: Toskānas pupiņu zupa

Lasīšanas laiks: 2 min

Ātrai, bet gardai maltītei piedāvājam viegli pagatavojamo Toskānas pupiņu zupas recepti no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 vidēji lieli burkāni, sagriezti biezās šķēlēs
  • 1 liels sīpols, rupji sasmalcināts
  • 1 selerijas kāts, rupji sasmalcināts
  • 1 ķiploku daiviņu, smalki sagrieztu
  • 3 zariņi svaiga oregano
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • Melnie pipari pēc garšas
  • 2 bundžas mazās baltās pupiņas (noskalo un nosusina)
  • 500 ml vistas vai dārzeņu buljona
  • 4 – 5 saujas spinātu lapas, kātiņus noņem, ja cieti
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu svaigu oregano, pasniegšanai
  • Olīveļļa, pasniegšanai
  • Rīvēts Parmezāna siers, pasniegšanai

Parmezāna grauzdiņiem:

  • Puse no bagetes maizes, sagriezta plānās šķēlēs
  • Olīveļļa
  • Aptuveni 110 g rīvēta Parmezāna siera

Pagatavošana:

  1. Zupas katlā sakarsē olīveļļu. Kad eļļa karsta, katlā liek burkānus, sīpolus, seleriju, ķiploku, svaigos oregano zariņus, sāli un piparus. Visu apcep, paralēli apmaisot, aptuveni 10 minūtes, kamēr dārzeņi kļuvuši nedaudz mīkstāki un sīpoli caurspīdīgāki.
  2. Uz šķīvja uzber aptuveni 120 g ar baltajām pupiņām un ar kartupeļu mīcītāju pupiņas saspaida. Saspaidīto masu pievieno dārzeņiem. Visu gatavo vēl 2 minūtes.
  3. Atlikušās pupiņas ieber dārzeņu katlā, visu kārtīgi samaisa. Katlā ielej buljonu un visu uzvāra. Samazina uguni, katlam uzliek vāciņu un visu zupu vāra aptuveni vēl 20 minūtes, kamēr burkāni kļuvuši mīksti. No katla izņem oregano zariņus (lapiņas būs palikušas zupā). Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  4. Kamēr vārās zupa, jāpagatavo grauzdiņi. Tosterī vai uz pannas apgrauzdē bagetes maizes šķēlītes, viegli zeltaini brūnas. Kamēr grauzdiņi vēl silti tos aplej nedaudz ar olīveļļu un uzber Parmezāna sieru. Grauzdiņus var uz minūti ielikt krāsnī, lai siers kārtīgāk izkustu.
  5. Zupai pievieno spinātus un visu kārtīgi samaisa, vāra vēl aptuveni 2 minūtes.
  6. Zupu salej bļodās, pārkaisa ar sakapāto oregano un aplej nedaudz ar olīveļļu. Pēc izvēles var pārkaisīt ar Parmezāna sieru. Pasniedz ar Parmezāna siera grauzdiņiem.

Lai labi garšo!

Aktuālais jautājums

Vai 2025. gads Jums būs veiksmīgāks par 2024. gadu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri