Valmieras Ziņas

Recepte: Sviesta ķirbja-ābolu krēmzupa

Lasīšanas laiks: < 1 min

Krēmzupas nu jau gandrīz katrā mājā ir lielā cieņā, tāpēc šoreiz piedāvājam sviesta ķirbja-ābolu krēmzupas recepti no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 1 vidējs dzeltenais sīpols, sasmalcināts
  • 1 selerijas kāts, sasmalcināts
  • 1 burkāns, sasmalcināts 
  • 2 ēd.k. sviesta
  • 1 sviesta ķirbis, nomizots un sagriezts mazos kubiņos
  • 1 zaļais ābols, nomizots un sagriezts gabaliņos (ābola un ķirbja attiecībai jābūt aptuveni 1:3)
  • 700 ml vistas vai dārzeņu buljons
  • 230 ml ūdens
  • Šķipsniņa muskatrieksta, kanēļa, Kajennas piparu
  • Sāls un melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

    1. Lielāka izmēra uzkarsētā katlā liek izkausēt sviestu. Sviestam jāļauj nedaudz uzputoties un pēc mirkļa putām noplakt. Katlā liek sīpolus, burkānus, seleriju un sautē visu aptuveni 5 minūtes. Ja dārzeņi sāk palikt brūni, uguni nogriež mazāku.
    2. Pievieno ķirbi, ābolu, ielej ūdeni un buljonu. Kad viss sācis vārīties, katlam uzliek vāku un visu vāra aptuveni 30 minūtes, kamēr ķirbis un burkāni palikuši mīksti.
    3. Kad zupa uzvārījusies, izmantojot rokas vai parasto elektrisko blenderi, visu sablenderē viendabīgā masā. 
    4. Pievieno šķipsniņu muskatrieksta, kanēļa un Kajennas piparu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Pasniedzot, pāri pārkaisa sakapātus svaigus pētersīļus vai zaļos lociņus.

Labu ēstgribu!

Aktuālais jautājums

Vai 2025. gads Jums būs veiksmīgāks par 2024. gadu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri