Lasīšanas laiks: 2 min
Ja rodas vēlme pēc kaut kā salda un garda, bet nav laika rosīties virtuvē, tad noderēs šī ātri pagatavojamā šokolādes pudiņa recepte no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
Pudiņam
- 1/2 glāze cukura
- 3 ēdamkarotes kukurūzas cietes
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1/8 tējkarotes sāls
- Divarpus glāzes piena (vislabāk 3,5%)
- 3 olu dzeltenumi
- 110 g 60-70% tumšās šokolādes
- 2 ēdamkarotes nesālīta, mīksta sviesta (sagriezts gabaliņos)
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Putukrējumam (pēc izvēles)
- 1 glāze saldā krējuma
- 2 tējkarotes cukura
- 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošana:
- Vidēja izmēra karstumizturīgā bļodā kopā samaisa cukuru, kukurūzas cieti, kakao un sāli. Sausajām sastāvdaļām pielej klāt apmēram pus glāzi piena un kārtīgi samaisa. Tad masā iejauc olu dzeltenumus un pēc tam pievieno visu atlikušo pienu. Visu kārtīgi samaisa.
- Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi, bet vienā malā atstāj mazu caurumiņu, caur kuru izkļūt tvaikiem, vai bļodu vienkārši apklāj ar papīra dvieli.
- Mikroviļņu krāsnī visu mikstūru gatavo apmēram 3 minūtes. Bļodu izņem no mikroviļņu krāsns, noņem plēvi/papīra dvieli un visu pudiņu samaisa, lai no tā izgarotu ātrāk karstums. Bļodu atkal daļēji apklāj ar plēvi vai papīra dvieli, liek uz vienu minūti mikroviļņu krāsnī, pēc minūtes izņem ārā un samaisa. Šādi turpina ar 30 sekunžu intervāliem, ik pēc 30 sekundēm ņemot pudiņu no mikroviļņu krāsns ārā un izmaisot, līdz redzams, ka tas gar malām sāk burbuļot un ir ieņēmis pareizo konsistenci. Der atcerēties, ka pudiņš sabiezēs vēl vairāk, līdz ko būs atdzisi.
- Masā iemaisa šokolādi, sviestu un vaniļu. Visu nepārtraukti maisa, kamēr sviests un šokolāde ir izkusuši, un masa ir viendabīgas konsistences.
- Pudiņu sadala 4 vienāda lieluma trauciņos, atdzesē ledusskapī, kamēr kļuvis vēss.
- Elektriskā miksera bļodā uz vidēja ātruma sakuļ putukrējumu. Pirms pasniegšanas katrā pudiņa trauciņā liek karoti putukrējuma.
Labu apetīti