Lasīšanas laiks: 2 min
Brīvdienas ir īstais laiks, lai nesteidzīgi pagatavotu kādu gardu un sātīgu maltīti, ko baudīt pašam vai kopā ar visu ģimeni. Tuvojoties nedēļas nogalei, “Rīgas Miesnieka” gaļas eksperti piedāvā izmēģināt recepti no Latvijas pļavu, dārzu un lauku labumiem, kas priecēs acis un sildīs sirdi.
Sastāvdaļas:
- 300 gramu “Rīgas Miesnieks” tradicionālā galerta;
- 5 sīksīpoli;
- 25 mililitri ābolu etiķa;
- 50 grami cukura;
- 75 mililitri ūdens;
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma (vēlams, lauku);
- 1/2 tējkarote graudu sinepes;
- 1/2 tējkarote parastās sinepes;
- Šķipsniņa sāls;
- 2 lapas sinepju salātu dekoram un garšai;
- 1 redīss ar visiem lakstiem;
- 3 šķēles graudu maizes (vislabāk gaišās);
- 30 gramu rīvēta cietā siera.
Pagatavošana:
Notīra sīksīpolus un ieliek bļodā. Katliņā sajauc ābolu etiķi, cukuru un ūdeni, liek sildīties. Kad šķidrums uzvārījies, ar to aplej notīrītos sīksīpolus, atdzesē un liek savilkties ledusskapī vienu diennakti. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem, uz cepešpannas uzliek cepamo papīru un liek grauzdēt maizes šķēles, kad tās sagrauzdējušās, atdzesē. Grauzdētās maizes šķēles liek blenderī, pievieno cieto sieru un visu smalki samaļ.
Trauciņā sajauc skābo krējumu ar abu veidu sinepēm un sāli, pēc vajadzības var pievienot maltus melnos piparus, visu kārtīgi samaisa. Uz šķīvja plānā kārtā uzklāj krējuma masu un pa virsu tam, pilnībā nenosedzot šķīvi, liek galerta šķēli, uzbirdina tējkaroti sablenderēto siera un grauzdētās maizes drupaču. Nosusinātos sīpolus kārto ap galertu, izdekorējot ar sinepju lapām. Uz porcijas uzliek uz pusēm pārgrieztu redīsu.