Lasīšanas laiks: 2 min
Lai svētku galds būtu latviskās noskaņās, piedāvājam siera kūkas recepti no portāla simplyrecipes.com.
Pirms gatavojiet siera kūku, atstājiet krēmsieru uz dažām stundām ārpus ledusskapja, lai tas paspēj sasilt līdz istabas temperatūrai.
Sastāvdaļas:
Garozai:
- 225 g smalki saberztu cepumu
- 85 g nesālīta un izkausēta sviesta
Siera kūkas pildījumam:
- 1 ēdamkarote želatīna
- 60 ml auksta ūdens
- 455 g krēmsiera
- 175 g pūdercukura
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 500 ml saldā krējuma
Zemeņu mērcei:
- 455 g attīrītu un sagrieztu zemeņu
- 135 g baltā cukura
- 2 tējkarotes kukurūzas cietes
- 2 tējkarotes auksta ūdens
Pagatavošana:
- Apaļas formas cepamajā pannā ievieto cepamo papīru un mazliet ieziež ar eļļu.
- Pēc iespējas smalkāk sasmalcina cepumus. To visvienkāršāk izdarīt ar blenderi. Kad cepumi sasmalcināti, tiem pievieno sviestu un maisa, līdz tie sāk lipt kopā mazos gabaliņos.
- Kad masa gatava, to rūpīgi ieklāj pannā un kārtīgi samīca.
- Siltumizturīgā bļodā sajauc kopā aukstu ūdeni ar želatīnu. Maisa līdz masa izskatās pēc ābolu mērces. Ļauj pastāvēt piecas līdz sešas minūtes. Pēc tam ievieto mikroviļņu krāsnī uz 20 līdz 30 sekundēm, līdz želatīns ir izkusis. Atkal liek malā.
- Sāk gatavot siera kūkas pildījumu. Bļodā ievieto krēmsieru un pārkaisa to ar pūdercukuru. Lēnām maisa, līdz cukurs pavisam iemaisījies masā. Kad cukurs vairs nav redzams, var palielināt maisīšanas tempu. Maisa, līdz masa kļuvusi krēmīga.
- Pievieno vaniļas ekstraktu un maisa aptuveni 15 sekundes, līdz tas pilnībā iemaisījies masā.
- Lēnām turpina maisīt, līdz masa izveidojusies viendabīga. Notīra bļodas malas un turpina lēnām maisīt.
- Ja želatīns ir stāvējis malā pārāk ilgi un sabiezējis, to no jauna var ievietot mikroviļņu krāsnī uz piecām līdz desmit sekundēm, līdz tas atkal kļuvis šķidrs. To pamazām pievieno krēmsiera masai. Kad viss želatīns pievienots masai, to sāk maisīt ātrāk. Maisa tik ilgi, kamēr masa kļuvusi viendabīga un, izņemot karoti no masas, izveidojas mazi “tornīši”.
- Masu ieklāj pannā virs cepumu kārtas un izlīdzina gludu. Pēc tam liek ledusskapī.
- Sāk gatavot zemeņu mērci. Ievieto cukuru un zemenes katliņā. Atsevišķā bļodā sajauc ūdeni ar kukurūzas cieti. To maisa, līdz iegūta mazliet pabieza konsistence un to pievieno zemenēm katliņā.
- Vāra aptuveni piecas līdz septiņas minūtes uz vidējas uguns līdz masa mazliet sabiezējusi.
- Mērci noņem no uguns un ļauj tai atdzist. Pēc tam mērci pārlej siera kūkai un no jauna liek ledusskapī. Ļauj tai nostāvēties pāris stundas vai visu nakti.
- Kad kūka ir pietiekami ilgi turēta ledusskapī un sacietējusi, to izņem no pannas. Dekorēšanai varat izmantot piparmētras lapiņu vai veselu, svaigu zemeni.
Lai labi garšo!
A ko darīt ar 500 ml saldā krējuma???