Lasīšanas laiks: 2 min
Vecgada vakars ir klāt, tāpēc piedāvājam portāla Simplyrecipes.com recepti uzkodai, ar kuru cienāt viesus.
Sastāvdaļas:
- 12 lielas olas
- 125 ml skābā krējuma
- 1 -2 tējkarotes Dižonas sinepes
- 1/2 tējkarote sāls
- 1/4 – 1/2 tējkarotes kaltētu ķiploku
- 3 – 4 šķēlītes bekona
- pusotra ēdamkarote sakapātu maurloku
- maltu papriku dekorēšanai
Pagatavošana:
- Novāra vai iztvaicē visas 12 olas. Var izmantot tvaicējamo katlu un olas tvaicēt tajā 15 minūtes.
- Olas pēc vārīšanās vai tvaicēšanas ievieto bļodā ar ūdeni ar ledus gabaliņiem, lai atdziest.
- Kad olas atdzisušas, tās uzmanīgi noloba no čaumalas un pārgriež uz pusēm, izņem visus olu dzeltenumus un ieliek vienā atsevišķā bļodā.
- Izmantojot dakšiņu, saspaida olu dzeltenumus, pievieno skābo krējumu, sinepes, sāli, ķiploku un visu samaisa viendabīgā masā. Pēc garšas var pievienot vēl garšvielas. Pildījumu noliek pagaidām malā un cep bekonu.
- Uz vidējas uguns uzsilda cepamo pannu un uz tās cep bekona šķēlītes ( cepšanas ilgums atkarīgs no tā cik kraukšķīgu bekonu katrs vēlas ). Bekonu noņem no pannas un liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieļiem. Bekonam jāļauj pāris minūtes atdzist un tad to sakapā mazākos gabaliņos.
- Dekorēšanas maisiņā iepilda olu dzeltenumu masu, maisiņam nogriež stūri un uzmanīgi sapilda katru olas baltuma “laiviņu”. Ja pa rokai nav dekorēšanas maisiņš, masu var pildīt vienkārši ar karoti.
- Katru olu nokaisa ar paprikas pulveri, maurlokiem un bekona gabaliņiem. Vislabāk pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas.
Labu apetīti un priecīgus svētkus!