Lasīšanas laiks: 2 min
Lielisks, ātri pagatavojams našķis, ar ko iestiprināties starp ēdienreizēm. Piedāvājam recepti no portāla simplyrecepies.com.
Sastāvdaļas:
300 g cukura
110 g nesālīta sviesta
115 ml piena
30 g kakao pulvera
125 g zemesriekstu sviesta
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1/4 tējkarotes sāls
255 g auzu pārslas
Garnējumam :
3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
Pagatavošana:
- Vidēja izmēra katliņā sajauc kopā cukuru, pienu, kakao pulveri, sviestu un visu karsē uz vidēji lēnas uguns. Pamazām maisot, visu karsē tik ilgi, kamēr sviests un cukurs ir pilnībā izkusis. Kad masa ir izkususi un iegūta viendabīga konsistence, uguni uzgriež lielāku, lai masa sāk vārīties, 1 minūti visu vāra un tad katliņu noņem no plīts.
- Atsevišķā bļodā sajauc kopā uzvārīto masu ar zemesriekstu sviestu, auzu pārslām, sāli un vaniļas ekstraktu. Visu kārtīgi samaisa.
- Lai no iegūtās masas izveidotu pēc iespējas vienādākas cepumu formas, var izmantot speciālo cepumu veidošanas karotīti, ja tāda nav, var izmantot arī divas parastas ēdamkarotes vai cepumu formu vienkārši veidot ar rokām. Izveidotos cepumiņus novieto uz pannas, uz kuras izklāts cepampapīrs.
- Ja ir vēlme pēc zemesriekstu sviesta garnējuma pāri cepumiem, tad mikroviļņu krāsnī var izkausēt zemesriekstu sviestu kopā ar kokosriekstu eļļu ( aptuveni 30 sekundes ). Ar ēdamkarotes palīdzību pārliet pāri katram cepumam.
- Cepumus ieliek atdzesēties ledusskapī uz 20 minūtēm.
Cepumus var iepakot hermētiski noslēgtā traukā un istabas temperatūrā glabāt līdz pat nedēļai, ledusskapī – līdz pat mēnesim.
Lai labi garšo!