Lasīšanas laiks: 2 min
Mātes diena tuvojas straujiem soļiem, tāpēc, lai pagatavotu vienkāršu, bet gardu kārumu, piedāvājam portāla Simplyrecipes.com mīksto šokolādes kēksiņu recepti.
Mīklai nepieciešams:
1 1/2 krūze miltu
1/4 krūze kakao pulvera
1 krūze pūdercukura
1 tējkarote sodas
1/2 tējkarote sāls
1 krūze vājas kafijas (apmēram, karote kafijas uz krūzi)
1 tējkarote baltvīna etiķa
2 tējkarotes vaniļas ekstrakts
6 tējkarotes olīveļļas
Dekorēšanai:
4 tējkarotes sviesta
1/3 krūze kakao pulvera
1 1/2 krūze pūdercukura
3 ēdamkarotes piena
1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
Kūciņu pagatavošana:
- Uzkarsē krāsni līdz 180 ° C. Sagatavo kēksiņu pannu un ieliek tajās papīra kēksiņu formiņas.
- Lielā traukā, enerģiski samaisa kopā miltus, kakao pulveri, cukuru, cepamo pulveri, sodu un sāli. Maisa kamēr nekur nav kakao bumbiņas.
- Atsevišķā traukā sajauc kopā kafiju, baltvīna etiķi, vaniļas ekstraktu, un olīveļļu.
- Ielej slapjās sastāvdaļas pie sausajām sastāvdaļām un maisa līdz brīdim, kad veidojas viendabīga mīkla. Masa ir plānas konsistences.
- Masu lej kēksiņu formās, aizpildot tās apmēram divas trešdaļas. Liek cepeškrāsnī un cep 18 līdz 20 minūtes, līdz iebakstot ar kociņu tur nepielīp mīkla.
- Izņem no krāsns un kēksiņiem ļauj atdzist pannā 5 minūtes. Tad noņemiet no pannas un kārtojiet uz šķīvja. Var ēst apkaisītus ar pūdercukuru, glazūru vai vienkārši tādus pašus.
Glazūras pagatavošana:
Kamēr kēksiņi cepas, var uztaisīt glazūru. Izkausē sviestu mazā katliņā, tad noņemiet no plīts. Sviestā iemaisa kakao līdz plūstoša masa. Ieber apmēram trešdaļu pūdercukura, samaisa, pēc tam pielej apmēram pusi no piena. Sastāvdaļas pievienot pamīšus. Tad pūdercukuru, tad pienu vai vaniļas ekstraktu. Maisa līdz izmantotas ir sastāvdaļas un glazūra ir gluda un vijīga. Ja ir pārāk šķidra, pievienojiet vairāk pūdercukura. Ja pārāk stīva, pievieno vēl nedaudz piena vai vaniļas ekstrakta. Dekorē pēc vēlēšanās.