Lasīšanas laiks: 2 min
Vasara ir laiks, kad tā vien kārojas nobaudīt ne tikai dārzā atrodamos labumus, bet arī meža veltes. Piedāvājam gardu un oriģinālu mafinu recepti no portāla Buzzfeed.com.
Sastāvdaļas:
- Eļļa
- 200 g rupji samaltu kukurūzas miltu
- 200 g kviešu miltu
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- ½ tējkarotes cepamās sodas
- ¼ tējkarotes sāls
- 100 g nesālīta sviesta
- ⅓ tējkarotes cukura
- 3 lielas olas
- 200 g piena
- 200 g svaigu vai saldētu melleņu
- ¾ svaigu vai saldētu kukurūzas sēkliņu
Pagatavošana:
- Uzliek sildīties cepeškrāsni uz 190°C un ieziež vai nosmidzina mafinu pannu ar eļļu;
- Bļodā kopā sajauc kukurūzas un kviešu miltus, cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli;
- Citā bļodā sajauc sviestu ar cukuru. Ar mikseri kuļ 3-4 minūtes, līdz iegūta viendabīga masa. Pievieno pa vienai olai, katru kārtīgi iemaisot iegūtajā masā. Kuļ vēl aptuveni 2 minūtes, līdz masa ir viendabīgi dzeltena;
- Pie iegūtās masas piejauc aptuveni pusi no pirmajā bļodā sajauktās sausās masas (miltus ar cepamo pulveri, cepamo sodu un sāli) un 100 g piena. Visu kārtīgi sajauc kopā. Pievieno otru pusi no sausās masas un atlikušos 100 g piena. Atkal visu kārtīgi izmaisa;
- Kad mīkla sajaukta, pievieno kukurūzu un mellenes. Sajaukšanai izmanto karoti;
- Mīklu iepilda mafinu pannā, piepildot aptuveni ⅔ no katras formiņas;
- Mafinus ieliek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni 18-20 minūtes 190°C, kamēr tie ir zeltaini brūni;
- Atdzesēt aptuveni 10 minūtes un tad pasniegt.
Lai labi garšo!