Lasīšanas laiks: 2 min
Vista un mango ir lieliska kombinācija, tāpēc piedāvājam garda karija recepti no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 2 ēd.k. augu eļļas
- 1 liels sīpols, sasmalcināts
- Puse sarkanās paprikas, sasmalcināta
- 2 ķiploku daiviņas, maltas
- 2 ēd.k. svaigi maltu ingveru
- 2 ēd.k. dzeltenā karija pulvera
- 1/2 tējkarote maltas ķimenes
- 2 mango, mizoti un sagriezti kubiņos
- 2 ēdamkarotes sidra vai baltā etiķa
- 400 ml kokosriekstu piena (ar augstu tauku saturu)
- 600 g vistas krūtiņas filejas, sagriezta aptuveni 2,5 cm lielos gabalos
- 30 g balto rozīņu (pēc izvēles)
- Sāls un pipari
- Pētersīļi dekorēšanai
Pagatavošana:
- Lielākā cepamajā pannā sakarsē eļļu. Uz vidējas uguns liek cepties sīpolus un papriku, paralēli maisot, cep aptuveni 5 minūtes, kamēr sīpoli un paprika sāk palikt mīksti. Tad pievieno ķiploku un ingveru un cep vēl minūti. Pievieno ķimenes, karija pulveri un pacep vēl pāris minūtes. Tā kā garšvielas var uzsūkt eļļu, ja visa masa sāk piedegt pie pannas, var uzliet vēl mazliet eļļu, lai viss apceptos vienmērīgāk.
- Pievieno etiķi, kokosriekstu pienu un vieno no diviem sagrieztajiem mango. Uzgriež mazliet lielāku uguni un visu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad uguni atkal nogriež vidēji lēnu un visu sautē aptuveni 15 minūtes, mērci ik pa laikam apmaisot.
- Pannu noņem no uguns un mērci ielej blenderī. Visu mērci sablenderē vienmērīgā konsistencē un ielej atpakaļ pannā.
- Mērcei pievieno vistas gabaliņus un rozīnes. Pannai uzliek vāciņu un uz lēnas uguns cep aptuveni 8-10 minūtes. Vistai vajadzētu būt gatavai, iegriežot ar nazi lielākajā gabaliņā, to var arī pārbaudīt.
- Klāt pievieno otru sagriezto mango un uz lēnas uguns, pannai neuzliekot vāciņu, pasautē vēl minūti vai divas.
- Ja mērce liekas pārāk salda var pievienot vēl etiķi, ja ir vēlme pēc vēl saldākas, var pievienot vēl cukura. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Servē ar rīsiem un dekorē ar pētersīļiem.
Labu apetīti!