Lasīšanas laiks: < 1 min
Tuvojoties valsts svētkiem, piedāvājam vienkāršu un ātri pagatavojamu recepti svētku galdam pavasarīgās noskaņās no portāla simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 250 g makaronu
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 60 g šķiņķa plānās šķēlītēs, kas sagriezts mazos gabaliņos
- 75 g pupiņu
- 50 g sarīvēta Parmezāna siera
- 1/2 tējkarote melno malto piparu
- 250 ml ūdens, kurā tika vārīti makaroni
- 30 g sakapātas rukolas
- 2 ēdamkarotes sakapātas piparmētras
Pagatavošana:
- Katliņā ielej ūdeni, pievieno sāli pēc garšas un uzvāra. Kad ūdens vārās, tajā ieber makaronus.
- Kamēr makaroni vārās, uz vidējas uguns liek sildīties pannu, kurā ielieta viena ēdamkarote olīveļļas. Vienā slānī uz pannas izvieto šķiņķi un apcep, līdz tas kļuvis viegli brūns no abām pusēm. Svarīgi šķiņķi nepārcept, jo tad tas kļūs kraukšķīgs.
- Kad makaroni ir gandrīz mīksti, nosmeļ 250 ml ūdens. Katlā pievieno pupiņas un pavāra vēl vienu līdz divas minūtes.
- No makaroniem nolej lieko ūdeni un tos ievieto pannā ar šķiņķi. Ļauj pasautēties pavisam nedaudz, tad pievieno Parmezāna sieru un melnos maltos piparus.
- Pārlej ar ūdeni, kurā tika vārīti makaroni. Ļauj nedaudz pasautēties un tad pievieno sakapātu rukolu un piparmētru. Sautē, līdz ūdens iztvaikojis.
- Pirms pasniegšanas aplej ar atlikušajām divām ēdamkarotēm olīveļļas.
Lai labi garšo!