Lasīšanas laiks: 2 min
Piedāvājam recepti no portāla Simplyrecipes.com maltītei, kura liks norīt mēli ikvienam laša gardēdim.
Sastāvdaļas:
- 3 ēdamkarotes citrona sulas
- 60 ml vistas vai zivs buljona, vai gliemeņu ūdens, baltvīns vai parasts ūdens
- 180 ml saldā krējuma
- 1 ēdamkarote rapšu vai rīsu kliju eļļas
- Sāls
- Svaigi malti melnie pipari
- 700 g laša filejas
- Pētersīļi garnējumam
Pagatavošana:
- Citronu sulu, saldo krējumu un buljonu (pēc izvēles: gliemeņu ūdens, parasts ūdens, baltvīns) ielej mazā katliņā un visu kopā uzvāra. Kad viss sācis vārīties, uguni nogriež uz pavisam mazu, katliņu apsedz ar vāciņu un ļauj visai mērcei vārīties uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pēdējās divas minūtes noņem katliņam vāciņu un uguni uzgriež lielāku un visu atkal uzvāra, lai mērce sabiezētu.
- Kamēr gatavojas mērce, lasi noskalo aukstā ūdenī un pārbauda vai tajā nav asaku. Visu zivi nosusina ar papīra dvieļiem. Sagriež laša fileju atsevišķos gabalos.
- Uz cepamās pannas uzlej eļļu, uzkarsē pannu aptuveni 90 sekundes. Laša gabalus var likt cepties vispirms ar ādu uz leju vai otrādāk. Ja liksiet cepties ar ādu uz leju vispirms, tad āda apcepies labāk un kļūs kraukšķīga. Ja liksiet vispirms cepties ar filejas gaļu uz leju, tad fileja labāk saturēsies kopā, jo būs apcepusies trauslākā daļa un filejas gabals nesāks drupt.
- Visas filejas uzliek uz pannas, uguni nogriež vidēji lielu un ļauj katram gabalam cepties aptuveni 3-5 minūtes, atkarībā cik biezi ir filejas gabali.
- Uzmanīgi filejas apgriež otrādāk, otru pusi apcep vēl 1-5 minūtes, atkarībā cik labi izceptu zivi katrs vēlas.
- Laša filejas uzliek uz šķīvja un pāri pārlej citronu mērci un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
- Ja apcepāt filejas ādu un tā kļuvusi kraukšķīga, filejas gabalus pasniedziet ar ādu uz augšu, lai tā nesamirktu mērcē un saglabātos kraukšķīga.
Lai gards šis vakars!