Lasīšanas laiks: 2 min
Šī recepte noderēs īpašiem vakariem, kad ir vēlēšanās savu ģimeni palutināt ar izsmalcinātu maltīti. Simplyrecipes.com piedāvā vakariņu gardumu – krāsnī cepts lasis ar dārzeņiem un tomātu salātiem.
Ēdiena pagatavošanas laiks atkarīgs no laša lieluma. Piemēram, 700 gramus smags lasis būs jācep aptuveni desmit minūtes.
Sastāvdaļas lasim un dārzeņiem:
- 700 grami laša filejas
- 600 grami zaļās pupiņas, apgrieztas
- 2 vidēja lieluma sarkanās paprikas
- 50 grami olīveļlas
- 2 ē/k aso garšvielu (receptē izmanto Harissa Spice garšvielu)
- Sāls
Sastāvdaļas tomātu salātiem:
- Saišķis pētersīļu, ne pārāk smalki sagrieztu
- 2 t/k sarkanvīna etiķa
- Olīveļļa
- 1 ķiploka daiviņa
- 500 grami ķiršu tomātu, sagrieztu uz pusēm
- Sāls
- Ja vēlas, var pievienot arī 50-60 gramus pistācijas
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Cepešpannā ieklāj foliju. Ja tava cepešpanna lasim ir par mazu, sagriez lasi divās daļās un cep ēdienu divās cepešpannās. No laša filejas izņem asakas.
Cep dārzeņus. Ievieto pupiņas un salmiņos sagrieztu papriku cepešpannā, pārlej ar vienu ēdamkaroti olīveļļas, pārber ar divām tējkarotēm aso garšvielu un pieber mazliet sāli. Izkārto dārzeņus vienā kārtā. Cep 10 minūtes.
Kamēr dārzeņi cepas, sagatavo lasi. Abas laša filejas puses apber ar asajām garšvielām, mazliet sāli. Ar otiņu pārklāj lasi ar olīveļļu.
Pievieno lasi dārzeņiem, vislabāk atbrīvo vietu cepešpannas vidū. Liec atpakaļ krāsnī un cep 8-10 minūtes.
Sagatavo tomātu salātus. Blenderī vai virtuves kombainā sajauc pētersīļus, olīveļļu un sarkanvīna etiķi. Pievieno sasmalcinātu ķiploku. Ja receptē izmanto pistācijas, pievieno arī tās un sasmalcina. Pievieno sagrieztiem tomātiem, pēc vajadzības pievieno sāli.
Ēdiena pasniegšanai uz šķīvja veido kārtas – apakšā ceptie dārzeņi, tad laša fileja un pa virsu tomātu salāti.
Lai labi garšo!