Lasīšanas laiks: 2 min
Nedēļas nogales našķim piedāvājam gardu kokosriekstu-šokolādes cepumu recepti no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 280 g universālie milti
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote sāls
- 300 g granulēta cukura
- 230g nesālīta sviesta, istabas temperatūrā
- 2 lielas olas
- 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
- 380 g nesaldinātas kokosriekstu skaidiņas
- 210 g šokolādes
Pagatavošana:
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 190˚C. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
- Atsevišķā bļodā kopā sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli. Uz brīdi noliek malā.
- Ar mikseri sajauc kopā cukuru un sviestu, visu kuļ uz vidēja ātruma, kamēr viss sajaucies viendabīgā masā.
- Cukura un sviesta masai pievieno 2 olas un vaniļu un turpina uz vidēja miksera ātruma visu maisīt, kamēr mīkla ieguvusi viendabīgu konsistenci (apmēram 20-30 sekundes). Ar konditorejas lāpstiņu no bļodas malām un miksera putotājiem noņem pielipušo mīklu.
- Ar lēnu miksera ātrumu turpina maisīt masu, kurai pievieno miltus, cepamo pulveri un sāli (aptuveni 20-40 sekundes)
- Mīklai pievieno kokosriekstu skaidiņas un šokolādes gabaliņus un uz lēna ātruma visu vienmērīgi samaisa.
- Ja mīkla liekas pārāk mīksta vai silta, to var atdzesēt uz pus stundu. Tas palīdzēs cepumiem saglabāt savu apaļo formu. Ja mīkla tiks izmantota uzreiz, bez atdzesēšanas, cepumi cepšanas laikā kļūs platumā nedaudz lielāki.
- Izmantojot cepumu veidošanas karoti ( iespējams izmantot arī saldējuma bumbu veidošanas karoti ), apmēram 4 ēdamkarošu daudzumā, ņem mīklu un izveidotās mīklas bumbiņas liek uz cepampapīra ar aptuveni 4 cm lielām atstarpēm. Ja vēlaties biezākus cepumus, tos atstāj izveidotajā bumbiņas formā, ja ir vēlēšanās pēc plānākiem cepumiem, tos nedaudz ar glāzes apakšu piespiež pie cepampannas pamatnes.
- Cepumus cep pa vienai pannai cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes. Cepumi ir gatavi, kad to apakšas sāk kļūt zeltaini brūnas. Kad cepumi tiks izņemti no krāns, tie būs mīksti, bet, kad tos atdzesēs, tie nedaudz sacietēs.
- Cepumus uz cepamās pannas nepieciešams atdzesēt apmēram 5 minūtes. Tad tos var pārvietot uz metāla režģa paliktņa un atdzesēt pilnībā.
Lai labi garšo!