Lasīšanas laiks: 2 min
Straujiem soļiem tuvojas Lāčplēša diena, tāpēc portāls Simplyrecipes.com piedāvā vienkāršu, bet gardu recepti svētku galdam.
Sastāvdaļas:
Pamatnei
200 g cepumu
6 ēdamkarotes (85 g) nesālīta sviesta
3 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
Pildījumam
65 g cukura
3 lieli olu dzeltenumi
3 ēdamkarotes kukurūzas ciete
295 ml pilnpiena
295 ml kokosriekstu piena
šķipsniņa sāls
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
pusotra glāze saldinātas kokosriekstu skaidiņas
2 vidēji nogatavoti banāni
Putukrējumam
480 ml saldā krējuma
3 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana:
- Uzsilda krāsni līdz 175°C.
- Izvēlētos cepumus, izmantojot pārtikas smalcinātāju, smalki saberž. Saberztos cepumus kopā ar izkausētu sviestu, cukuru un sāli samaisa kopā. Visu pamatnes masu ieliek 23 cm platā cepamajā formā un pieplacina gan pie formas apakšas, gan arī pie malām.
- Izveidoto pamatni cep aptuveni 10-12 minūtes, kamēr tā ieguvusi nedaudz brūnāku krāsu. Kad tā izcepusies, to izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
- Vidēja izmēra pannā ar augstām malām kopā sajauc olu dzeltenumus, cukuru un kukurūzas cieti. Maisa tik ilgi, kamēr masa nedaudz paceļas un kļūst maigi dzeltena. Tad pievieno klāt abu veidu pienus un sāli. Pannu novieto uz vidēji lēnas uguns un paralēli maisot, karsē aptuveni 15-20 minūtes, kamēr masa sāk sabiezēt. Kad masa ir gatava, tajā iemaisa kokosriekstu skaidiņas un vaniļas ekstraktu.
- Atdzisušajā pamatnē liek pusi no pildījuma masas, tad pāri klāj banānus, kuri sagriezti ripiņās, un pāri banāniem liek atlikušo pildījuma masu. Pīrāgu apklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām sastingt.
- Pirms pīrāga servēšanas, atsevišķā bļodā sakuļ saldo krējumu kopā ar pūdercukuru. Putukrējumu bagātīgi uzklāj uz gatavā pīrāga un pāri var pārkaisīt vēl kokosriekstu skaidiņas.
Labu apetīti!