Lasīšanas laiks: 2 min
Tuvojoties Jaunā gada sagaidīšanas svinībām, piedāvājam gardas uzkodas recepti svētku galdam, no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 6 šķēles bekons
- 120 g kazas siera
- 120 g krēmsiera (pēc vēlēšanās var izmantot ar zemāku tauku saturu)
- 1 ēdamkarote medus
- Šķipsniņu kaltētu čili pārslu (pēc izvēles)
- 30 g kaltētu ķiršu (var izvēlēties arī dzērvenes, mellenes vai citus kaltētus augļus/ogas)
- 50 g svaigus zaļumus (pēc izvēles kādus)
- 50 g nesālītus pekanriekstus
- Šķipsniņu sāls
- Šķipsniņu piparu
- Kā arī būs nepieciešami uzkodu kociņi
Pagatavošana:
- Uz pannas apcep bekona šķēles, kamēr tās ir kļuvušas kraukšķīgas. Pēc cepšanas katru šķēli uz papīra dvieļa nosusina, lai atbrīvotos no liekajām taukvielām.
- Pārtikas kombainā liek iekšā kazas sieru, krēmsieru, medu, čili pārslas (ja izmanto), šķipsniņu sāls un šķipsniņu piparu. Visu smalcina aptuveni 30 sekundes, tad ar virtuves lāpstiņu no kombaina trauka sienām noņem visu siera masu, kas tur pielipusi, un vēl pāris reizes nedaudz sajauc masu kopā. Visu masu pārvieto uz mazāku bļodu un ieliek saldētavā 10-20 minūtes atdzesēties un mazliet sastingt.
- Kamēr sastingst siera masa, iztīra virtuves kombainu.Tajā liek kaltētos ķiršus un nedaudz sasmalcina, lai ķirši būtu mazos kubiņos. Tad pievieno zaļumus un atkal mazliet sasmalcina. Tad pievieno bekonu un pekanriekstus un visu smalcina tik ilgi, līdz iegūta “drupačaina” masa. Nekādā gadījumā nevajadzētu pārāk sasmalcināt masu, tad no tās tiks iegūts zemesriekstu/bekona sviestu. Drupaču masu pārvieto uz atsevišķu bļodu.
- No saldētavas izņem siera masu un no tās taisa aptuveni 12 mazas bumbiņas. Lai bumbas pēc iespējas labāk varētu savelt un tās neliptu pie rokām, rokas ir jāmērcē aukstā ūdenī un tad siers jāviļā pa rokām.
- Katru siera bumbu viegli apviļā kraukšķīgajā bekona drupaču masā un katrā bumbiņā iesprauž mazu iesmiņu. Var pasniegt tūlīt vai pāris stundas glabāt ledusskapī.
Lai labi garšo!