Lasīšanas laiks: 2 min
Lai padarītu svētku galdu interesantāku, piedāvājam kartupeļu maizīšu recepti no “Simplyrecipes.com”.
Sastāvdaļas:
Maizītēm:
- 110 ml ūdens
- 1 paciņa šķīstošā rauga
- 2 tējkarotes cukura
- 330 g samīcītu kartupeļu
- 60 ml piena
- 6 ēdamkarotes izkausēta un atdzesēta sāļā sviesta
- 2 lielas olas
- 2 ½ tējkarotes sasmalcināta rozmarīna
- 1 ½ tējkarote sāls
- 800 g miltu
Noklāšanai:
- 2 ēdamkarotes medus
- 55 g sāļa sviesta
Pagatavošana:
- Bļodā sajauc ūdeni ar raugu un vienu tējkaroti cukura. Noliek malā uz aptuveni piecām minūtēm vai arī tikmēr, kamēr maisījums sāk brubuļot. Ja neburbuļo, labāk sākt visu no jauna.
- Pie maisījuma pievieno atlikušo cukuru, samīcītus kartupeļus, pienu, sviestu, olas, rozmarīnu un sāli. Visu maisa, kamēr izveidojas viendabīga masa. Pakāpeniski pievieno miltus.
- Masu mīca, līdz tā vairs nelīp pie rokām. Kamēr līp, var pievienot miltus.
- Ievieto masu palielākā bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto siltā vietā uz aptuveni vienu stundu vai tikmēr, kamēr mīkla ir kļuvusi uz pusi lielāka.
- Lielā cepampannā ieklāj cepampapīru un mazliet ieeļļo. No bļodas uz miltiem nokaisīta galda izceļ mīklu. To izrullē un sagriež 16 – 20 vienādos gabalos. Tos sarullē bumbiņās un kārto vienu otrau cieši blakus uz pannas.
- Liek malā vēl uz aptuveni vienu stundu. Aptuveni 15 minūtes pirms rullīši ir pavisam “uzpūtušies”, uzsilda cepeškrāsni uz 180°
- Aptuveni 20 – 25 minūtes cep rullīšus, līdz tie ir zeltaini brūni
- Mazā trauciņā sajauc 55 g sāļā sviesta un medu. Viegli pārklāj pāri rullīšiem. Pēc tam mazliet pārkaisa ar sāli un zaļumiem pēc izvēles.
- Pirms servēšanas ļauj atdzist.
Lai labi garšo!