Lasīšanas laiks: 2 min
Ja gribas viegli pagatavojamu ēdienu, piedāvājam recepti no portāla simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 12-20 neapstrādātu, notīrītu un iztīrītu garneļu (ar asti)
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- Miziņa no viena laima
- 2 ēdamkarotes laima sulas
- ½ tējkarote čilī pulvera (pēc garšas var pievienot vairāk vai mazāk)
- 6-10 strēmeles plāna bekona, pārgrieztas uz pusēm
- Zobu bakstāmie
Tā kā garneles ļoti ātri izcepas, lai tās nezaudētu sulīgumu, iesakām tās vispirms apstrādāt. Kopā sajauc 940 ml ūdens ar 60 g jūras sāls un 60 g cukura. Visu maisa, kamēr sāls un cukurs izšķīdis. Pievieno 200 g ledus un garneles. Visu noliek malā uz aptuveni 30 minūtēm (ne ilgāk) Pēc tam var sākt gatavot.
Pagatavošana:
- Bļodā sajauc laima miziņu, laima sulu, olīveļļu un čili pulveri. Pa vienai liek iekšā garneles un kārtīgi apmaisa, lai būtu noklāta pilnīgi visa garnele.
- Izklāj bekona šķēlītes uz vairākām kārtām virtuves dvieļu. Dvieļus novieto uz siltumizturīga šķīvja. Bekona šķēlītes apklāj ar virtuves dvieļiem un liek mikroviļņu krāsnī uz maksimālo siltumu aptuveni 1-2 minūtes, kamēr taukumiņš sāk mazliet kust.
- Cepeškrāsni uzsilda līdz 230°C.
- Bekona šķēlītēs ietin garneles.
- Katru šķēlīti nostiprina, cauri izdurot zobu bakstāmo. Pannā ieklāj folliju un nokaisa ar pāri palikušo laima un čili pulvera masu.
- Cep aptuveni 4-5 minūtes vai arī tikmēr, kamēr bekons ir palicis brūnāks un garneles ir izcepušās.
Lai labi garšo!