Lasīšanas laiks: < 1 min
Rudens ražas laikā daba mūs lutina arī ar meža sēnēm un ogām, kas ikvienam pieejamas Latvijas mežos. Teju katram ir savas labi zināmās receptes, kā baudīt meža veltes, taču ir vērts ļauties eksperimentiem, lai labi zināmajā garšā atklātu jaunas nianses. Rimi gardēdis Normunds Baranovskis un Rimi vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics iesaka meža velšu recepti un tai pieskaņotu šampanieti, kas iepriecinās ikvienu gardēdi.
Šī rudens TOP ogas – dzērveņu – musu ar vaniļas pienu vislabāk nobaudīt savienojumā ar Veuve Doussot Demi Sec šampanieti. Tas ir patīkami saldens un lieliski sabalansēts šampanietis, kam piemīt daudz ogaino nianšu no ražošanā izmantotām tumšajām Šampaņas vīnogām.
• 250 ml dzērveņu biezeņa
• 10 g želatīna
• 150 g cukura
• 2 olas
• 300 ml piena
• 1 ēdamkarote vaniļas cukura
Pagatavo dzērveņu biezeni, novārot dzērvenes savā sulā un izspiežot caur sietu. Biezeni atdzesē un tālākai gatavošanai izmanto 250 ml no kopējās masas. Uzbriedina želatīnu ar 2 ēdamkarotēm ūdens. Saputo olas ar cukuru, lai izveidojas biezs krēms. Izkausē želatīnu un pievieno dzērveņu biezenim, iecilā olu krēmu un samaisa. Liek ledusskapī sastingt uz vienu stundu. Savāra pienu ar vaniļas cukuru un atdzesē. Pasniedz kopā vai atsevišķi.