Lasīšanas laiks: < 1 min
Lai šajā aukstajā laikā spētu labāk sasildīties, piedāvājam gardas burkānu-ingvera zupas recepti no portāla Simplyrecipes.com, ar kuru palutināt sevi un savus mīļos.
Sastāvdaļas:
- 3 ēd.k. nesālīta sviesta
- 6-7 lieli burkāni, mizoti un sagriezti plānās šķēlītēs
- 300 g sakapāti sīpoli
- Sāls
- 1 tējkaroti maltu ingveru
- 450 ml vistas vai dārzeņu buljona
- 450 ml ūdens
- 3 strēmeles no apelsīnu miziņas
- Sasmalcinātus pētersīļus, dilles, maurlokus vai fenheļa lapiņas garnēšanai
Pagatavošana:
- Zupas katlā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Sviestā cep sīpolus un burkānus, ik pa laikam apmaisot, kamēr sīpoli kļuvuši mīksti, apmēram 5-8 minūtes. Nedrīkst ļaut sīpoliem vai burkāniem apdegt un kļūt brūniem. Pāri pārkaisa tējkaroti sāls.
- Pievieno buljonu, ūdeni, ingveru un apelsīnu miziņas. Visu uzvāra, apsedz ar vāku un ļauj gatavoties visam, kamēr burkāni kļuvuši mīksti, apmēram 20 minūtes.
- No katla izņem apelsīnu miziņas.
- Visu zupu ielej blenderī un visu sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Pēc garšas pievieno vēl sāli. Visu garnē ar sakapātiem maurlokiem, dillēm, pētersīļiem vai fenheļa lapiņām.
Lai labi garšo!