Lasīšanas laiks: 2 min
Lai nedēļa noslēgtos uz gardas nots, piedāvājam burvīgu brokoļu-Čedaras siera recepti no portāla Simplyrecipes.com.
Sastāvdaļas:
- 1 liela galva vai divas mazas galviņas brokoļi (apmēram pus kilograms), sasmalcinātas pušķos un kātiņos
- 60 g nesālīta sviesta
- Puse no viena sīpola, sasmalcināta
- 1 neliels burkāns, mizots un sarīvēts
- 30 g universālie milti
- 1 litrs dārzeņu buljons
- 500 ml pilnpiens
- 230 g Čedaras siers, sarīvēts
- 1 tējkarote sāls
- 1/8 tējkarotes svaigi malti melnie pipari
- Maize pasniegšanai
Pagatavošana:
- Lielākā katlā uzvāra ūdeni, pievieno dažas šķipsnas ar sāli. Katlā blanšēties uz 2-3 minūtēm liek brokoļus, kamēr kātiņi paliek gaiši zaļi un tajos var iedur dakšiņu, tomēr tiem jābūt vēl viegli kraukšķīgiem. Brokoļus nosusina un vienu saujiņu ar pušķīšiem atliek malā (dekorējumam).
- No katla izlej ūdeni, nosusina un tajā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Kad sviests izkusis, katlā ber sīpolus un burkānus, visu cep, kamēr dārzeņi kļuvuši mīksti, apmēram 4-5 minūtes, regulāri maisot.
- Apceptajiem dārzeņiem pievieno miltus, visu kārtīgi izmaisa, tad palēnām sāk liet klāt dārzeņu buljonu. Visu nepārtraukti maisa, lai neveidotos kunkuļi.
- Kad pievienots viss dārzeņu buljons, zupu uzvāra. Pievieno pienu, noblanšētos brokoļus (izņemot saujiņu, kas paredzēta dekorējumam). Visu vāra aptuveni 10 minūtes uz lēnas uguns.
- Kad zupa uzvārījusies, visu vislabāk un ērtāk sablenderēt ar rokas blenderi.
- Zupai pievieno rīvēto sieru, sāli, piparus, visu uz lēnas uguns silda un maisa, kamēr siers izkusis. Pēc garšas var pievienot vēl sāli un piparus.
- Zupu lej bļodās un garnē ar atliktajiem brokoļu pušķīšiem un pāri pārkaisa vēl rīvētu sieru. Pasniedz kopā ar maizi.
Labu apetīti!