Valmieras Ziņas

Recepte: Bezē cepumi

Lasīšanas laiks: < 1 min

4 porcijas

Laiks: 1 h 20 minūtes

Šiem bezē cepumiem ir kraukšķīga virskārta un maigs vidiņš. Siltu mīklu sakuļ ūdens peldē, lai iegūtu perfektu tekstūru. Bezē cepumi ir lieliski kopā ar saldējumu vai klasiski ar putukrējumu un šokolādes mērci.

Sastāvdaļas

1 gab. olu baltums

dl granulētais cukurs

šķipsniņa sāls

tējk. citrona sula

  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni 130°C.
  2. Putojiet olbaltumus ar cukuru, sāli un citronu sulu tērauda bļodā.
  3. Rūpīgi putojiet mīklu ūdens peldē, līdz tā kļūst silta. Noņemiet bļodu no plīts un turpiniet putot, līdz mīkla ir atdzisusi.
  4. Uzlabojiet cepumu garšu, pievienojot olbaltuma mīklai jūsu mīļākās garšvielas. Piemēram, kardamonu, vaniļu, kanēli vai piparkūku garšvielas.
  5. Lieciet mīklu uz cepamā papīra ar karoti vai konditorejas maisiņu. 
  6. Cepiet aptuveni 1 stundu. Bezē cepumiem jābūt kraukšķīgais virskārtai un mīkstam vidiņam.

Aktuālais jautājums

Vai 2025. gads Jums būs veiksmīgāks par 2024. gadu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri