Lasīšanas laiks: < 1 min
Vasara ir ideāli piemērots laiks, lai pagatavotu ko atvēsinošu un veselīgu. Piedāvājam jums meloņu sorberta recepti.
Sastāvdaļas:
- 1 vidēja zaļā melone;
- 1 tējkarote svaigi spiestas citronu sulas;
- 4 ēdamkarotes medus;
- 4 ēdamkarotes ūdens.
Pagatavošana:
- Sākumā nepieciešams nomizot meloni, izņemt no tās vidus sēklas, un pēc tam mīkstumu sagriezt vidēja lieluma kubiņos;
- Kubiņus atstatus vienu no otra izber uz cepamā papīra loksnes un uzliek uz cepešpannas;
- Ievietojiet cepešpannu ar meloni saldētavā uz vismaz 4-6 stundā (vai līdz brīdim, kad gabaliņi pilnībā sasaluši);
- Pēc tam izņemiet melones gabaliņus no saldētavas, ieberiet blenderī, pievienojot citronu sulu, medu un ūdeni;
- Sablenderējiet sastāvdaļas tā, lai iegūtu irdenu masu. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl nedaudz ūdens, taču vērojiet, lai masa nekļūst pārāk šķidra;
- Kad tas izdarīts, pagaršojiet sablenderēto masu un pievienojiet vēl medu, ja nepieciešams.
- Iegūto masu ievietojiet saldētavā uz vēl vienu stundu.
- Pasniedz uzreiz, servējot saldējuma trauciņos. Šo gardumu var glabāt saldētavā, hermētiskā traukā līdz pat 2 nedēļām.
Lai labi garšo!
Video recepte: